Matador

Fettisdag idag, TJOCKA!!! Höhö, den enda dagen som inte är helg då jag inte får dåligt samvete ifall jag äter mkt godis. Fast om man tänker efter är det ju bara tänkt att man ska äta en semla men jag HATAR semlor, fyfan vad äckligt det är. Så jag äter kanske en chokladboll, kladdkaka eller vanlig bulle. Synd för dig LM, idag hade de kladdkake-kakorna igen.. MOHAHAHAHAHA

Vi har fått våran uppgift nu på dansen, vi måste alltså göra en egen fras eller koreografera till en låt mellan 1-2 min. GOSH, im nervous. Men jag har nog, kanske valt låt. Det blev The Sound of White med Missy Higgins. Skön takt och inte så svår att överföra till en annan låt, tror jag.. Eller så gör jag helt utan låt, kanske är enklast, dock måste jag komma på allt utan hjälp av min älskade musik.

Vi har engelska nu och det vi ska göra verkar inge roligt alls. BLÄÄÄ, vill läsa. Det är mysigt. The Catcher of the Rye är typ en av mina favoritböcker nu, den var så sjukt klockren. Rekommenderas varmt till alla som gillar böcker utan en egentlig handling men med en underbar mening i slutet. Höhö

Nej nu orkar jag inte försöka ordbajsa mer på bloggen.. Kanske skriver mer sen när jag har hittat något intressant att skriva om..

The boy does nothing

Blev ingen rubrik av min syrra! Hon är inte hemma, typ första middagen hon äter i lägenheten..
Anyway
Lovade ju er receptet.. well here it is

New York Cheesecake



Ingredienser

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena (majsstärkelse)
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 dl frysta blåbär (det är bara att skippa dessa ifall man inte gillar blåbär, jag lovar, den är lika god utan)


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.

2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.

3. Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

4. Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

5. Höj temperaturen i ugnen till 200 grader. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.

7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i 30 minuter. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.

8. Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.

Det här är verkligen en ÄKTA chandler/rachel-cheesecake. Ni vet det där avsnittet då det blir alldeles besatta av en cheesecake som inte ens är deras!! Så god är den!!
NI MÅSTE PROVA BAKA DEN



Ja, då byter vi ämne, KLÄDER!! Yeay, känner ni peppen?
Well, iaf så har jag fått ett par nya jeans av mamie idag, ni vet de där jeansen jag la in ifrån Cheapmonday?
Mmm, iaf, nästan exakt likadana har jag fått ifrån Gina Tricot (I know alla kommer ha likadana) och jag ÄLSKAR dem.
Här är en bild:



Jag vet, jag vet, bilden är inte den bästa men ni får nöja er med den!!



JAG SIMMADE IDAG JAG SIMMADE IDAG JAG SIMMADE IDAG
Jag var extremt nervös innan jag hoppade i bassängen och sprang runt och visste inte riktigt vad jag skulle göra av mig själv. HS kan intyga på det där.. Jag träffade E.L där också så hon fick hjälpa mig med badmössan, det är seriöst omöjligt att ta på sig en sådan själv. Så, jag hoppade i och började simma och helt plötsligt märker jag hur jag liksom ler under vattnet. Jag var lycklig, jag kände mig hemma! Nååw, det var SÅ HIMLA ROLIGT. Jag klarade t.o.m 50m fjärilsim utan att helt drunkna, den du! Det trodde jag aldrig. Tyvärr räknade jag inte längder men jag skulle chansa på att det blev mellan 1500m och 2000m. Riktigt riktigt bra gjort, efter mer än ett år sedan jag simmade sist.
Måste följa med HS igen känner jag. Om jag får??



Mitt gamla andra hem som just nu inte skulle sitta fel om det blev mitt andra hem igen!
(I hate to admit it but it's my happyplace)

For your eyes only

För att jämna ut det hela så fick min mamie välja rubrik idag.. Det blir väl syrran som väljer imorn då!!

Det blev inget cheesecakebak idag, det blir dock imorn och då kommer jag till och med bjuda på bilder och recept. Jag är väldigt taggad på att äta den iaf!!

Imorn ska jag simma, inte bada, utan simma, alltså träna. Vet ni hur längesen det var? Jag ska berätta, mer än 1 år sen sist, 1 år.. I will soooo die. Jag kommer ju knappt orka 25m innan jag kommer vara helt slut. Men jag ska ta med mig badmössa åh glasögon och allt så jag verkligen får prova på mitt gamla "yrke" igen. Jag var ju förtusan elit-simmare. CRAZY SHIT... Jag längtar seriöst, så himla roligt det ska bli att få återse min vän bassängen. Dock är jag lite nervös för att det ska vara massor av folk där så att jag måste akta mig såhimla mkt, det är mkt mkt mkt störande. Hoppas på lite folk!!

Jag och LM letade massa bra tyska fraser att kunna  nu när vi ska till Tyskland, det var roligt. LM hittade en hemsida med massor av svordomar och fula ord. Det var hur roligt som helst. Man kan ju tro att tyska svordomar ska låta jätte hårda men icket, det lät typ norskt ibland. Jag måste lära mig några. Kan ju faktiskt vara bra att kunna!! Jag kan iaf fuck you, och dra åt helvete. Mkt bra!

Nu ska jag snart gå upp och läsa ut boken och sedan drömma sött om min cheesecake..
(smått besatt, i know)

Another one bits the dust

Papie fick välja låttitle idag, vilket gjorde att jag nu sitter och har med min kompis brorsas låt på hjärnan med samma melodi.

"Vi bygger en rymdraket (hit it) Vi bygger en rymdraket åh vi bygger en vi bygger en åh vi bygger en rymdraket"
Vilka genier, eller hur?

Såg på Die Welle idag med skolan, ÄCKLIGT BRA. Jag älskar sådana filmer, vilket jag redan klargjort. Men iaf, jag hade redan sett den på engelska, alltså den gamla versionen, The wave, men så fick jag se den igen på tyska. Tusen gånger bättre och lite brutalare, det gillar vi!! Sen så kände jag igen två skådespelare, Max Riemelt från Führerns Elit och Elyas M'Barek från Türkisch für Anfänger, jag är väldigt stolt över det.. Max Riemelt är en galet bra skådespelare, alla tyska unga skådespelare klår skiten ur alla svenska skådespelare. Helt ärligt, svenska skådespelare suger verkligen. Jag dör typ, det finns typ bara ett fåtal bra manliga men alla kvinnliga SUGER! Sådär, då fick jag det sagt. Ah känns skönt, inget som tynger ner mig längre.. (skämt)


(Max Riemelt)



Nej nu ska jag snart lägga mig och läsa boken vi har på engelskan. Kommer inte ihåg längre vad den heter, har nått konstigt namn iaf, sen är den gammal typ från 1950-talet eller något. Verkar det som iaf. Sjukt rolig är den, ligger typ och småfnittrar för mig själv hela tiden......

Shit, är man skillad eller är man skillad, jag var såklart tvungen att kolla upp vad boken hette, den heter A catcher in the rye (räddaren i nöden på svenska) och är skriver 1951. Hihi, jag brukar vara sämst på årtal men gud vad bra jag var helt plötsligt. Bara 1år ifrån. Applåder till mig själv!!!

Shake it

Har hittat ett nytt chill band som jag tyckte hade en mkt bra video. Jag och min kanal MTV alltså, "a match made in heaven" om du frågar mig !

Brukar ni få en känsla av förälskelse när ni lyssnar på en viss artist eller en viss låt?
Jag satt och tänkte på det idag på bussen hem ifrån skolan, som för en gångs skull var typ helt tom och jag kunde bara njuta, när jag lyssnade på Fix you med Coldplay. Kanske var det för att solen också lyste och det kändes som om det var vår men jag blev typ sådär kär-nervös när jag lyssnade på den låten. Jag kan få den känslan jätteofta, speciellt på lugna låtar eller såklart min älskade Håkan.

Ah, jag måste ju bara citera Håkan från intervjun som var idag i VK:

"För jag älskar att dansa! Speciellt samba.
Hur dansar man samba?
Jag vet inte hur faktiskt. Man bara ställer sig upp och dansar tror jag. Jag kan visa!
(Håkan kliver upp ur stolen och börjar röra på sina höfter samtidigt som han nynnar på en afrikansk låt han en gång hört. Han tittar intensivt på sina fötter som rör sig snabbt på golvet)"

Nåååååååw, så sweeet han verkar. Jag brukar ju alltid säga hur pinsamt det skulle vara att träffa en kändis på nära håll så att man kunde prata med honom/henne, för liksom, vad ska man säga?? Men om jag någonsin fick en chans att träffa Håkan så skulle jag nog måsta ta den. Mitt enda krav skulle vara att jag inte hade med mig en jobbig kompis som typ skulle börja fnittra eller något eller att jag skulle fnittra sådär JÄTTEFÅNIGT. (ta inte detta som någon pik nu, för det är det inte) Då, om jag kunde uppfylla det kravet så skulle jag utan tvekan gå fram och prata med honom..



Jag älskar att  vårat internet är jättesnabbt nu.. Idag på typ 3h fick jag hem hela säsong två av Gossip Girl och halva sjätte säsongen av OTH. Så nu behöver jag inte ladda hem nå mer. Ifall det inte kommer mer avsnitt vill säga.

Har faktiskt börjat plugga teori också inför körkortet. Känns riktigt bra, att jag redan pluggar alltså. "Duktig Fanny"

Ni får överleva utan bild idag!!



Driving one of your cars

Första steget mot körkortet har tagits... Eller första och första men jag hade min första körlektion idag på trafikskolan.. Det var roligt och väldigt lärorikt. Hade en väldigt chill lärare!

Ser på Lipstick Jungle just nu, älskar seriöst det programmet, fast SATC var/är såklart fortfarande favoriten i den kategorin av tv-serier.
Tänk att få vara Victory Ford för en dag, dejta en biljardär och sen få fetaste walk-in-closet redan fylld med kläder i sin egen storlek och allt. Jag hade dött på fläcken, eller helst inte för jag hade ju velat leva för att använda allt. Men ni fattar!! Jag hade dock inte viljat vara henne i slutet av avsnittet idag. Hatar hur känslig hon är!!



GE MIG NU


Tro och Tvivel

"Det här har växt i mig, åh så länge nu"

Håkan Hellström konsert i fredags på Idun = best night ever!!
Jag ville aldrig att det skulle ta slut, det var ett äkta moment då man inte vill vara någon annanstans. Sista låten: Vi två 17år med bara Håkan själv på scenen var underbar. Publiken slutade vara hysterisk och man kunde bara stå och njuta och småsjunga med. Jag har nu varit på två Håkan konserter och de har båda varit de bästa i konserterna jag någonsin varit på. Och jag har ändå varit på ganska många..





Ny design, ÄNTLIGEN
Ganska slät och inte så mycket färg, känns skönt. Det kommer peppa mig att lägga in mer bilder.
+ att jag tänker ta bort min gamla "lag" om att jag inte fick skriva om mode för att jag tyckte det redan fanns för många modebloggar. Jag kommer nog inte direkt skriva om mode MODE men om shopping och kläder.. haha det där blev random men whatEVER

Som vanligt hade jag MASSOR att skriva men allt är bortglömt nu.. Måste träna mitt minne. Jag försökte en gång med ett sånt där program där man får se siffror och sen försvinner de och så ska man skriva dem så som de stod. Jag suger på det och kommer typ bara ihåg 4st om jag har tur. Hahah, typ samma sak nu då..

" - Mum said Charlie had a little head, but it's not, it's normal size
- Yes, well she did'nt mean that head
- But you only have one head
- Jake, what does guys have that girls don't?
- Beard?
- Lower
(med mörkare röst)
- Beard"

ÄSLKAR 2 1/2 men..


Express yourself

"Boost yourself with music" - Michael Phelps

Jag har äntligen hittat tillbaka till mitt vanliga jag.. JAG VILL SHOPPPPAAAA!!
Allt det här vill jag ha













Jag älskar stentvättade och trasiga jeans. Det är sjuuuukt snyggt, ge mig nu!
Den romantiska stilen med blommor och ljusa färger är också jätte fin..

GE MIG ETT JOBB SÅ JAG KAN SHOPPAAAAAAAA!!!!

You're my world

Melodifestivalen 2009 - första deltävlingen Gbg = ALLA ÄR SKIIIIIT
om jag ska välja en så måste jag, trots att jag inte gillar att jag "gillar" den, Emilias låt. Den hade ett härligt sound.

Idag har jag möblerat om mitt rum och flyttat in hälften av mina kläder i min syrras gamla garderob, jag har alltså nu 3st garderober, dock är inga fulla. I syrrans garderob har jag nu: Linnen, träningskläder, hoods, chinos och tights/leggings/strumpbyxor. I min första garderob har jag: t-shirts, långärmade, oversizetröjor, jeans, underkläder, koftor, sovkläder. Så i min sista garderob som egentligen är hela familjens klädkammare som jag försöker övertala mamie att göra om till min walk-in-closet har jag: klänningar, kjolar, shorts och alla mina oversizeskjortor som helt plötsligt är uppe i 6st.. bara sådär, liksom vad hände?? haha ok, jag har inget vettigt att skriva..

Jag har dessutom försökt få ett jobb hos min vati, det skulle vara så sjuuuuukt BRA... ni skulle höra mina argument, jag var galet bra !! hoppas hoppas hoppas verkligen jag får det!! Jag fick sjukt lust att satsa på en karriär inom mode, helt random, har aldrig tidigare tänkt på det.. hehe random dag idag..



Brainstorm

Listorna är borta och min blogg är tillbaka till sitt vanliga jag.
Jag har börjat skissa på den nya designen i mitt huvudet, så det blir nog snart. Kanske, om jag orkar.. mitt lata jag har börjat ta över..

Vet ni känslan när man är hur uttråkad som helst och egentligen så finns det roliga saker att göra men man orkar inte? Exakt så är det för mig just nu, jäkligt jobbigt faktiskt, men vad ska man göra?? Chill back and relax, man måste inte alltid göra saker bara för att man är uttråkad.

Jag är så sjukt sugen på godis och gosaker HELA TIDEN, + att jag har varit det non-stop hela veckan. Det är sjukt jobbigt, jag som får så dåligt samvete hela tiden när jag äter onyttiga saker på vardagen, TUR FÖR MIG ATT DET ÄR HEEEELG så jag får gotta sönder mig nu då.. så ifall jag kommer tillbaka till skolan 5kg tjockare än tidigare så vet ni vad jag har haft för mig.. hehe

Cold

Bläääää, jag hatar kyla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill inte ha min tjocka fjällräven längre, jag vill ha min smala skinnjacka, eller min smala jeansjacka, WTF, kan inte hela vintern bara försvinna!!! eller, den får väldigt gärna stanna i fjällen, men i stan får det mer än gärna DRA ÅT H-VETE

Kom just hem ifrån mitt första bodyjam pass, det var mkt roligt. Väldigt dansant! trodde att det skulle vara jätte svårt att hänga med, men det var typ überlätt, har kanske lärt mig ett och annat ifrån dansen i alla fall....

Jag borde recensera filmen jag såg i fredags med V, det var Valkyria, den var asbra.. Jag ÄLSKAR hitler-filmer (det där kan misstolkas extremt) jag ska se alla som finns, har jag bestämt. det kommer en recension när jag har lust.. hehe inte nu alltså!!

Igår hade vi redovisning i steg2 språk med våra pjäser. Det var roligt, alla hade gjort ett mkt bra jobb, det roligaste måste ha varit tyska-grupperna, JAG FATTADE ALLT!! hihi, stoolt, även om jag tycka det var (extremt) lätt tyska... Franska grupperna var galna, de pratade non-stop typ på asbra franska (tror jag, lät så)... Bästa pris för utklädnad borde ju antingen KR få eller EV... Det var roligt!!

"Es mi novia"
"Aber der fleisch ist sehr blutig"
(ha översikt över att jag mkt väl kan ha hört fel, eller stavat fel nu, eller böjt fel för den delen)

Extremt är nog mitt nya ord.. verkar det som!! thihih




För en lång tid

I got nothing to say

Jag har lyssnat sönder på The strokes nu!!! Är nådigt less på sångarens mörka röst och deras ganska enformiga låtar..

Jag ska börja lyssna på Håkan nu så jag kan ALLA låtar utantill till konserten som är väldigt snart, dock vet jag inte om det är den 11 eller den 13, heheh, inte bra att inte veta när konserten är. Lite jobbigt ifall man skulle missa det. Därför ska jag kolla upp det nu............
Ok, nu vet jag, 13 februari, alltså på en fredag, NAJS

Näe, jag har verkligen inget att säga.. + att lipstick jungle börjar nu

RSS 2.0