The Nail

Jag har tänkt på en grej. En mindre mysig grej. Långa tånaglar. Det är helt enkelt ofräscht. De sticker hål på sockar, de river små rivsår på benen när man sover och de ser förjävla freaky ut. Nu är det så här att jag tyvärr råkade "spara" ut mina tånaglar en längre tid. Varje gång jag såg dom blev jag äcklad och tänkte, nä nu fan ska dom bort, men det blev aldrig av. Ingen skulle ju ändå se dom. Men så i fredags när jag kom till bodybalance passet och tog av mig sockarna i salen så var dom där. Mina långa, ofräscha tånaglar, mitt bland folk. Så alla kunde se. Jag har aldrig i hela mitt liv velat ha på mig sockar så mycket som i fredags.

High on life

Det blev inte av, någon av mina planer för dagen. Istället hörde far rar av sig vid elva snåret och kallade in mig för inventering. Jag traskade iväg till stadens centrum och satte mig i lagret och började. Sen klockan tre var jag tvungen att fara hem för jag skulle hinna laga maten för kvällen. Piroger. Från skratch. Det ska jag säga er, att piroger inte är den snabbaste maten att tillaga. Den är enkel att göra, men tar få se nu, 1h 15min att tillaga. Hoppas nu att det blir gött också. Annars blir jag less.
-
Idag hörde min volontärchef av sig och hade massa jobb åt mig. Jag är så lycklig, för det involverar extremt planering. Lycka.
-
Nej nu ska jag vara en äkta norrlänning och fara och åka längdskidor.

Teardrops

Igår la jag in bilderna från London resan i augusti, alltså från 1GB kortet, inte dom från 4GB kortet, det var ju längesen.
Vill ni veta en sak? Ja, klart ni vill. Far rar var i Finland för en vecka sen, ungefär, och där köpte han en klocka som inte finns i Sverige. Den är galet tjock och så har den massa olika "fönster". En med en vanlig urtavla, en med årtalet, en med dagen och en med om det är förmiddag eller eftermiddag. Ganska hypad. Jag märkte, andra dagen vi hade klockan, att den lever om som en borrmaskin varje gång den slår om från förmiddag till eftermiddag. Jag höll bokstavligt talat på att skita ner mig. Allt blod försvann från kroppen och jag satt blixt stilla i flera sekunder för jag trodde någon skulle komma och mörda mig. Smart Fanny, mycket smart. Nu vet jag i alla fall hur jag fungerar i livshotande situationer. Jag sitter stilla och inväntar döden! Ja så kan man ju också göra. Fan, jag som trodde jag hade blixt snabba reflexer och kunde tänka übersmart under stressade situationer. Äsch.
Det luktade PISS i dom där telefonkioskerna. Gross
Vi är normala. Punkt.
Ingen kommentar!!



Fireworks

Det är plusgrader idag!!
Och det ser inte ut såhär;
(Umeå - Böleäng - 20 Januari 2011)
Jag fäller några tårar av lycka och sen öppnar jag dörren och njuter av värmen.

Love thy neighbor

Tänkte dra en sen update angående min fanatiska granne. Efter att han skottat ner all snö från taket på gården igår så gav han upp för kvällen. Good for him tänkte jag eftersom klockan var 18.00 då och han hade varit ute sedan 10.00. Så när jag stod och skulle göra lunch idag så tittar jag slött ut genom fönstret och möts av en schliten granne som drar sin snö bort från gården och ut till vägen. Nu är hans gård snöfri igen, tror nästan han firade med ett glas vatten när han gick in. Tänk om det snöar i natt? Vore väl ändå allt för grymt.

The time (dirty bit)

Sitter och kikar på min fanatiska granne som skottar snö dagarna i ända. I morse skottade han på gården, bort med all snö som fanns på den pyttelilla gräsfläcken vi i radhus äger. Putsveck. Fint! Sen trodde jag han var klar. Men icket, två timmar senare, när jag sett klart baksmällan, ja då ser jag honom stå uppe på taket skottandes. Han skyfflar all snö på gården, där det var fint och snöfritt. Hur tänker han nu? Inte mitt problem men snacka om att karln fått frisk luft idag. Jag vill inte verka skadeglad, men om han trillar ner tror jag att jag kommer skratta ihjäl mig. Om han inte gör illa sig alltså!!!

Postcards from italy

Min vän Ernst sa igår kväll att det märks när jag är ledig, för då uppdaterar jag mycket oftare. Trevligt!
I alla fall så tänkte jag bara säga att idag, 16 januari 2011 är dagen då jag, den absolut mest okapabla människa på jorden att öppna alla sorters burkar, nagellacksburkar eller allting som har ett lock som måste skruvas upp, lyckades skruva upp två burkar som min mamma inte klarade. Det är nästan så jag måste hamna i en historiabok eller något. Jag var så lycklig, som ett litet barn på julafton!
Idag, 16 januari 2011 var också dagen då jag trodde jag hade fått bröstcancer. Jag märkte nämligen ett underligt blåmärke på bröstet som jag inte haft tidigare. Fick panik, började klämma efter knölar/märka ifall det gjorde ont när jag tryckte på blåmärket. Inget. Nada. Hmm. Hoppade in i duschen, kom ut, torkade mig. Blåmärke borta. Pjuh!!! Det var nog bara färg från garderobslappen jag hade i BHn igår.

Please don't go

Jag ska snart ta mig en promenix bort till träna och så ska jag va med och köra bodybalance för första gången på ungefär ett halvår. Känns tryggt. Jag har massor av planer idag så jag får se ifall jag hinner med ens hälften. Troligtvis inte, eftersom jag gör allt så segt nu för tiden.
I alla fall så hittade jag den här bilden;
Och den påminner så brutalt mycket om en dröm jag hade för typ en månad sen. Ja jag kommer ihåg drömmar så länge! I alla fall så var jag på lite olika ställen hela tiden trots att det i drömmen var samma ställe. Ja, det började i alla fall med en vattenpark som först var i Ö-vik (paradisbadet) men det var lite annorlunda. Till exempel var inomhusbassängen inte alls som den är på riktigt och så var man tvungen att gå igenom en pool för att komma till omklädningsrummet, som förövrigt var i källaren. För att beskriva bättre kanske jag ska vända mig till er som brukar se fångarna på fortet, där finns det nämligen en cell som påminner extremt mycket om gången till omklädningsrummet. I cellen så måste man gå/simma i mörker och jag tror man sitter fast i ett snöre så man vet hur man ska simma. I alla fall, så var det  i min dröm med. Lite taskigt mot de mindre simkunniga, men ett smart sätt att få ungarna att doppa huvudet, tänkte jag i alla fall, (men från simskolan). Ja ja, ska hålla mig till drömmen. Jag gick ut för att vara i utomhuspoolen, som hade ett hopptorn som var, ja vad kan den ha varit? 20m hög. Galet hög i alla fall. Och jag med min icke existerande höjdrädsla blev helt extatisk så jag sprang upp för trapporna och sen när jag väl kom upp så var jag inte längre i Ö-vik, utan det måste ha varit något exotiskt land, typ, Sydafrika. Och det var jävligt varmt. Sen visade det sig att det inte längre var en pool utan självaste havet jag skulle hoppa i. Sen var jag inte ensam längre utan någon annan var där och skulle hoppa med mig men jag kommer inte ihåg vem det var, tyvärr. I alla fall så var det så långt ner att man var tvungen att hoppa med en säkerhetslina, så nu tänker ni, hur i helvete ska man då landa? och då ska jag förklara för er att det gjorde vi inte heller, utan hela hopptornet förvandlades till en linbana, tänk norrbyskär!! så sen begav vi oss och det sög så jävla mycket i magen att jag trodde jag skulle kräkas och så när vi började svänga uppåt igen så var det en rutschbana i vägen så vi åkte rakt in i den, det gjorde inte ont, och sen svängde vi tillbaka igen. Fram och tillbaka, i typ minst en kvart drömde jag alltså att jag åkte fram och tillbaka över Sydafrikas hav och dunkade huvudet i en rutschkana.

Get myself together

Blev fail på hög nivå med nya headern så jag drog ihop en ny som förhoppningsvis är rätt stavad!?!
Hade ju tänkt att jag själv skulle vara med och pryda headern men jag lyckas aldrig bli rätt på bild så det sket sig det med. Det som är jobbigt nu med nya stilen är att den är så tråkig att jag i princip måste skriva en ny lag på att jag måste ha med minst en bild per inlägg. Och det vet vi ju kära läsare att det är jag inte bra på. Vi får se hur det går.
Kommer ni ihåg inlägget som skrevs för bara någon dag sedan? "I will possess your heart" inlägget? Ah precis. Hur många av er märkte att det var med ett, gnugga ögonen nu för det här är ovanligt, mellanrum mellan första stycket och andra? Herregud, jag fick nästan en tår i ögat av att jag lyckades få med det. Och sen tänkte jag, "wihoo äntligen har macken fattat vad som menas med två tryck på enter-knappen" och sen skrev jag ett inlägg igen, lycklig som jag var, och gjorde säkert triljoner mellanrum. Men icket. Det var som om macken fick ett plötsligt infall att göra som jag vill för en gångs skull för att sen bara bli, dum igen. Men, man kan inte få allt här i livet. Du ska i alla fall vara glad att du är snygg som f*n. (Jag pratar med datorn).
Psst! Inte min mac.

Nantes

Mmmm.. Beirut ♥

Haunted

Iiiisch. Nu har spotify gjort en färdig lista med lugna låtar och så på reklamen för spellistan spelar dom snuttar av två av låtarna och gissa vilken som är först om inte Hallelujah med Jeff Buckley. Krääääääääk. Är det någon låt jag verkligen inte tål längre så är det den jävla låten. ALLA som tror att de kan sjunga sjunger den, ALLA som kan sjunga sjunger den och ALLA som är deprimerade lyssnar på den. Det värsta är att den är så jävla fin. Önskar att det hade kunnat vara en indielåt som inte ALLA lyssnade på så att jag kunde få njuta av den med. Men icket! Jag får vara glad att jag har Radical Face. Och det ska jag säga er att det är jag, jävligt glad. På senaste tiden har jag lyssnat mycket på lugn musik, vilket är ovanligt. Jag gillar mer pop och rock. Men det har blivit extremt mycket soul och alternativ indie nu. Jag tackar bloggGuden för det.
Hahah ser människan ut sådär? Trodde han var en gammal gubbe. Ser ut som en blandning av James Franco och Josh Groban!!
Anyway, jag skulle inte alls skriva om nån äcklig kräklåt utan om att jag äntligen tagit tag i min inspirationsvägg som jag drömt om att ha en längre tid nu. Det gick inte så bra för det var ganska drygt för jag har inte något skönt skrivbord att sitta vid så jag satt på golvet så nu har jag värk i ryggen, men början på väggen är jättefin. Måste bara skaffa mer bilder så HELA väggen blir täckt. Det som är så jobbigt är att jag har så galet svårt att klippa i tidningar, jag vill ju att de ska vara hela ifall jag ska läsa dem. Så jag kan bara klippa ur tidningar som är minst sex månader. Helt sjukt jag vet, men tänk om jag någon gång vill läsa ur en gammal tidning och så bläddrar jag runt och är helt omedveten om att jag rivit ut en hel sida, ba poff, borta. Då kommer hela tidningen rasera!! Inte ok. Men jag ska försöka komma över det där, för helt ärligt, jag läser aldrig tidningar två ggr. Jag tror bara att jag ska göra det!!
Mitt röda hår har börjat blekna. Det ser förjävla fult ut. Vill egentligen inte visa mig ute. Det är sketasnyggt rött upptill men längderna är urblekta typ kopparfärgade. Så jag vandrade iväg till frissan idag och pratade med han så sen slutade det med att jag FICK färg. Tack och bock säger jag till Umeås bästa frisör. Så i morgon blir det att färga håret igen. Hoppas hoppas bara det håller bättre den här gången. Jag börjar ju faktiskt trivas i det nu. Först var jag i chocktillstånd, för det är verkligen rött. Men nu känns det helt ok. Så ska kämpa med denna illröda färgen ett tag till innan det blir brunt igen!!

Kärlekens tunga

Igår på väg hem ifrån hockeymatchen lyssnade jag på Death cab for cutie för första gången på ett tag nu. Jag fick gåshud över hela kroppen. Jag menar verkligen HELA KROPPEN. Som min nya bloggGud skulle ha skrivit; "De är så magiskt bra att jag bara vill lägg mig ner i fosterställning och gråta".
Varför blir aldrig mina inlägg så bra som jag vill att de ska bli? Varför kan jag aldrig skriva något poetiskt? Vacker? Läskigt? Något? Nej här låter det så här;
"Kära dagbok. Idag vaknade jag klockan elva. Sen åt jag frukost. Sen hjälpte jag mamma städa. Sen hände det inte så mycket mer. Jag skriver mer senare kära dagbok. Hejdå"

I will possess your heart

You gotta spend some time, love.
You gotta spend some time with me.
And i know that you'll find love.
I will possess your heart.

Åh vilken pers det har varit ikväll. For med hela familjen Stenlund till Fjällräven Center i Örnsköldsvik för att se Modo spela mot Skellefteå AIK. Vi är såklart trogna modoiter hela bunten och ikväll bjöd hemmalaget på en ordentlig rysare. Det har ju, som de flesta redan vet, gått riktigt åt skogen för Modo denna säsong. Men det tar sig mina vänner, det tar sig. De vann med 3-1 och så underbart det var. Aaaah. Hata skellefteå tjalalalalala. Det bästa var min mamma efter matchen när vi är på väg ut och jag utbrister.
"Vad är det som luktar?"
Mamma sniffar lite i luften och säger sen.
"Jag vet vad som luktar, skelleftebo."
Förlåt Farmor och Farfar och Moster och Kusinvitaminer. Ni luktar gött allihopa!!!

Bubbly

Min pappa har spotify. Han har en spellista på den. Den heter Oktober 2010 och innehåller 15 låtar. Den första låten på spellistan är Bubbly med Colbie Caillat. Den sista är Hang with me med Robyn. Jag vet inte om det är så att min pappa inte är medveten om att det är Januari 2011 nu och att hans spellista är väldigt, väldigt sen eller om det är så att han bara ALDRIG använder spotify. Vilket som så är hans spellista extremt random. Det känns som om det inte är han som gjort den. Utan mer som att folk har gått in på hans dator och lagt till deras favoritlåtar på hans spellista. För sen när gillade min pappa Stop and Star med OneRepublic eller Bubbly med Colbie Caillat? Förlåt pappa om du läser det här, de är säkert dina favoritlåtar. Men jag har aldrig hört dig lyssna på dom någonsin och därför känns det jättekonstigt. Kan du inte bara göra spellistor med Elvis, The Beatles och Toto? Då skulle det kännas mycket mer rätt i magen. Tack på förhand!!
Jag älskar dig.

I'm there too

Sitter hemma hos systeryster och njuter av att va ledig. I alla fall i lite över 24h. Ska se Avatar igen ikväll, ville egentligen se Inception men min syster orkar inte anstränga sig, eller så vill hon bara inte se den. Jag ville ju dregla över Joseph. Men det får bli en annan kväll.
I år är det året jag fyller tjugo. Herregud, gammkärring. Vad har jag egentligen gjort med mitt liv? I mitt huvud är jag helt seriöst bara 15 år. Jag får en klump i magen när jag säger att jag är 19. Jag kan fan inte va 19 jävla år. Jag kan ju knappast uppfattas som 19 jävla år heller. Fortfarande osäker, feg och omogen. Fuck this. Jag ska leva från och med nu, *hosthost*.
Enligt mitt årsastro i veckorevyn ska det här året präglas av resor och kärlek. Det ser jag fram emot. Ekonomiskt sett ska jag väl ha det ganska knapert där under sommarhalvåret och om det blir som jag vill så borde det ju stämma. Vore underbart!! Kanske inte det där med det knapra men mina planer måste ju bara uppfyllas. OM det blir så blir det, den bästa sommaren någonsin. Iiiih.
På nyår somnade jag till "I think i like it, i think i like it, i think i like it, like it, like it, aaaaaaaaaaaaah".. Skål!

Between two lungs Between two lungs

1. Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?
- Jag tog studenten, gick på bal, besökte London, låg mosad i en trapp och fick ärr som inte är ärr från operationer, tog bort leverfläckar utan bedövning, jobbade fulltid, blev med iPhone, gick på firmafest, jobbade på en konsert, jobbade som kändisfotograf, provade bodystep och gjorde högskoleprovet.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
-Jag ger aldrig nyårslöften så det fanns inget att hålla.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar 2010?
- Nej. Men jag har drömt en hel massa om barn så vettetusan vad som kan tolkas av det. Att jag vill ha barn? Näää..
4. Dog någon som stod dig nära?
- Nej tack och lov för det.
5. Vilka länder besökte du?
- England och Cypern.
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
- Hmm.. Nej det tror jag inte. Har allt jag vill ha. Det är mer saker jag vill bli av med, typ min hypokondri och min obeslutsamhet och så vill jag bli mer impulsiv, tror det skulle gynna mig.
7. Vilken månad från år 2010 kommer du alltid att minnas?
- Maj/Juni. Allt som hade med studenten att göra. Underbara älskade minnen. Och såklart London resan i Augusti med Rowena.
8. Vad var din största framgång 2010?
- Studenten, min första utlandsresa utan familjen och mitt resultat på högskoleprovet.
9. Största misstaget?
- Tror inte jag gjorde några större misstag 2010. Hoppas jag i alla fall, påminn mig om så inte är fallet!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- Jag har skadat mig mer än jag varit sjuk. Eller jag var jättesjuk hela cypernresan men vafan jag var på cypern så jag mådde typ bra i alla fall. Själsligt frisk och fysiskt sjuk kallas det.
11. Bästa köpet?
- Flygbiljetten till London?!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Skor, London och julklappar.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad i år?
- Det här kommer låta så himla tragiskt men jag kan faktiskt inte komma på något som har stått ut från mina lyckorus. Så det kanske inte har hänt något speciellt. Men Cypern gör mig alltid glad. Sen var London perfekt också.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
- Love the way you lie, Waka waka, Riverside, We no speak americano.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Måste tyvärr skrivan ledsnare, eller det är väl så det har känts det senaste halvåret, men det första halvåret var ju det hittills bästa i mitt liv så det kanske jämnar ut sig? Eller så kanske jag ska vara optimistisk för en gångs skull och skriva att jag faktiskt var gladare i år jämfört med tidigare år. Japp så får det bli. Jag var tametusan gladare i år!
16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Rest och njutit.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Nojat över framtiden.
18. Hur tillbringade du julen?
- Med familjen hemma här i Umeå tillsammans med Mormor och Morfar.
19. Blev du kär i år?
- Hahah, inte ens i närheten!
20. Favoritprogram på TV?
- Cougartown. Gosh vilket bra program det är!!!!
21. Bästa boken du läste i år?
- Oj, jag har läst typ miljoner böcker i år. Men kanske Woodstock och One day.
22. Största musikaliska upptäckten?
- Ehm?? Jag kan spela typ alla enkla låtar på både gitarr och piano nu men jag känner mig nog tryggast bakom trummorna.. Haha
23. Årets bästa film?
- Inception. No doubt Inception. Fast jag vill skriva någon annan för ALLA tycker ju typ om Inception och då bleknar som hela grejen, när något blir hypat alltså. Så mitt "jag-vill-vara-annorlunda-fast-jag-i-själva-verket-är-exakt-som-alla-andra" jag vill säga någon konstig Indiefilm så jag verkar annorlunda och spännande men HALLÅÅ?? alla vet redan att jag är dötrist så det får bli Inception som ALLA andra också skriver.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Tror jag fick allt jag önskade mig.
25. Något du önskade dig men inte fick?
- Nope! Bortskämd var namnet!!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
- Satt i en bil påväg till sthlm.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Nej det tror jag inte.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
- Klockren. Inte. Jag har känt mig ganska konservativ såhär under hösten, jag skyller på mitt jobb. Men annars har nog min stil varit ganska B. Jag har helt enkelt inte ansträngt mig.
29. Vad fick dig att må bra?
- Livemusik. Mat. Vänner och Familj. Sol och Sommar. Nya upptäcktsfärder.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Typ Penn Badgley. Och han Joseph Gordon-Lewitt.
31. Vem saknade du?
- Under hösten har jag saknat Rowena och mina musketörer mest. Det här med kontakt verkar inte vara våran grej. Tyvärr!!
32. De bästa nya människorna du träffade?
- Dom är inte direkt nya på det sättet men jag har fått lära känna mina arbetskamrater mycket mer nu och dom är verkligen underbara. Vill aldrig sluta där!!!!
Gott nytt år till alla som läser min blogg.

RSS 2.0