Hello

Jag har sett Parfymen nu, den var jue.... intressant!

Filmen är skriven av Andrew Birkin, Bernd Eichinger och Tom Tykwer som har baserat den på Patrick Süskinds roman "Das parfum". Regissör Tom Tykwer.
Filmen handlar om Jean-Baptiste Grenouille som föds mitt i Paris fiskmarknad där han även överges och blir skickad till ett barnhem. Han är ett underligt barn med ovanligt bra luktsinne. Vid 13 års ålder säljer barnhemmet honom till en gubbe som anlitar honom till sin skinnfabrik. En dag när Jean-Baptiste får följa med in till Paris centrum upptäcker han parfymbutikerna och blir frälst. Han får en besatthet att kunna känna igen alla världens dofter och en kväll ber han en gammal parfymör om en lärlingplats. För att bevisa sig värdig platsen gör han den mest eftertraktade parfymen utan recept. Parfymören blir övertygad och helt plötsligt har Jean-Baptiste en lärlingplats inne i Paris. Parfymören lovar att lära honom allt han kan, och hur man konserverar en lukt. En natt vaknar parfymören av konstiga ljud nerifrån källaren och upptäcker att Jean-Baptiste har försökt konservera lukter som glas, koppar, järn och guld. Inget luktar något, såklart, tänker parfymören, men Jean-Baptiste är besatt. Han måste få veta hur han ska kunna behålla lukterna. Då berättar parfymören och Grasse, en stad där man är expert på parfymer. Jean-Baptiste ger sig iväg och bestämmer sig för att skapa den ultimata parfymen av kvinnors naturella lukter. När han kommer till Grasse lär han sig hur man kan behålla en lukt på ett annat sätt än det han lärde sig i Paris och snart är hans mördande igång. Han väljer kvinnor efter deras skönhet och lukt. Tillslut har han bara en lukt kvar att ta, den underbaraste av dem alla. Lauras lukt. Men hur ska han klara av det när Lauras pappa är ett steg före honom och vet att det är just Laura han vill ha?

Oj, shit vad långt jag skrev. Heheh, galet. I alla fall så var den väl inte skitdålig, men inte bra heller. Slutet var det mest konstigaste ever, jag tror aldrig jag har skrattat så mycket i slutet av en film och jag inte räknar med What happens in vegas, det var helt sjukt. Det känns nästan som om man MÅSTE se den för att få se det där slutet...
2F, inte riktigt värd att se, men ändå lite.. hehe

Orkar inte skriva något om vad jag gjort själv, för det är typ inget!!

xoxo

Kommentarer
Postat av: Anonym

haha okej gör så :P

2008-07-08 @ 18:18:58
Postat av: vicky

haha. vi måste hitta på nått snart. har tänkt ringa till er alla men man blir så trött av att jobba xD

2008-07-09 @ 20:55:12
URL: http://wickywonka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0