In vain or true

Jag återkommer ständigt till min ytlighet här på bloggen. Ni har läst det om och om igen, ni som följt med från början, att jag är ytlig. Jag försöker inte ens dölja det, det går ju inte när man är så frispråkig som jag. Jag med min stora käft som aldrig vet när den ska hålla tyst. Det bara ramlar ur mig. Små grodor som hoppar ur munnen och folk stirrar på mig med häpna ögon, "Sa hon verkligen det där?". Ja, ja det gjorde jag.
Jag har försökt bli av med ytligheten, den stjälper mer än den hjälper. Jag är elak. Mot det motsatta könet främst. Så otroligt kritisk. För ingen duger. Jag är Veronica Maggio i Nöjd. Kompisar säger "Åh märker du inte att _____ gillar dig?". "Ehm jo, men hallå? Har ni sett håret?" Hans hår, det har tagit över hela personen. Jag ser bara håret, som tydligen är fult. Fult och överallt. Herregud, kan han inte kontrollera det eller? Har han ingen mamma som ser att det ser förjävligt ut? När var ens den där frisyren mode senast? Vem klipper honom? En eremit som inte hänger med i svängarna? Stackars pojke, trivs han verkligen i det där? Har han någon som ser? Nej. För det är inte alls fult, bara i mina ögon, mina kritiska, ytliga ögon. Ny kille. Kompisar säger "Åh märker du inte att _____ gillar dig?" "Ehm jo, men hallå? Har ni sett hur han skrattar?". Hans skratt. Herregud, du behöver inte öppna käften lika mycket som en häst. Jag är ingen tandläkare, jag tänker inte titta efter hål, och jag vill verkligen inte se vad du åt till frukost. Men hans skratt är väl helt normalt? Man måste väl få skratta som man behagar? Nej, inte för mig. Ytliga kritiska jag. Ny kille. Kompisar säger "Åh märker du inte att ____ gillar dig?" "Ehm jo, men hallå? Har ni sett hans kläder?" Hans kläder. Vart har han hittat de där kläderna? På en loppis eller? För jag kan inte minnas senast det var mode med den där tröjan. Han ser ju ut som en jerseyshore-wannabe. Vilken tjej vid sitt sinnes fulla bruk tycker en jerseyshore-wannabe ser bra ut? Nu spelar ju inte ens personligheten roll längre, nu är ju kläderna där, i vägen. "Hej, kan du ta av dig alla kläderna så jag kan se något annat än dina äckligt fula kläder?" "Javisst." Strippar.... Så står han där med silkeskallingar. "Skojade bara. Klä på dig igen, och fort som fan." Inte ens under lyckades han. Hej då... Men kläderna har väl inget med själva killen att göra? Svar nej. I min värld, svar ja. Ett stort jävla kritiskt ytligt rungande JA.
-
För om jag ska kunna falla, bli kär, bli förälskad. På riktigt, så måste jag väl klara av att se på pojken? Eller? Jag kanske borde vara blind. Då är det bara personligheten som kommer fram. Men nu är jag inte blind. Jag är klarsynt som en korp. Jag ser allt. Jag dömmer allt. "När du lär känna honom så kommer du inte tänka på det där ___ längre. Du måste ge honom en chans." För alla har vi väl brister? Något som inte är perfekt. Bristen hos mig kan vara mitt hår hos en kille medan det är skrattet hos en annan och kläderna hos den tredje. Vi tycker olika, vi ser olika. Det är att hitta den där person med den där bristen som vi faktiskt kan se förbi. För då, då har man hittat kärlek. På riktigt.
Skulle kunnat vara jag, längst ut till höger. Tänkandes; "Men herregud, ser hon inte vilka fula skor han har? Hur kan hon kyssa en kille med så fula skor? Är hon blind?"

Coelophysis

Varje gång jag läser en exceptionellt bra bok, eller dikt, eller mening, eller vad f*n som helst som innehåller lite ord, så vill jag bli författare, krönikör, journalist eller vem f*n som helst som jobbar med ord. Tänk om man hade en riktigt bra pseudonym. Typ Brontë systrarna. Då kunde man bara ösa ur sig allt, anonymt. Tänk att ha det ordförrådet! Kunna använda svåra ord som abalienera eller kamé. Kunna få till den där meningen så det liksom blir en "whopaa" på slutet. Att få folk att tänka "Fy farao vad klockrent." Jag kanske vill bli Sveriges Carrie Bradshaw. Skriva om sex och staden. Köpa en anteckningsbok och börja sitta på kaféer och skriva av folks konversationer för att hitta något roligt att skriva om. Skapa den där karaktären som Harry Potter eller Bella Swan och bli känd. Få vara med och förverkliga boken till en film. Drömmen. Drömmen med stort D kanske? Mmm.. Tål att tänkas på.
-
Annars så hade jag så förbannat roligt igår. Jag tror att sådana där kvällar behövs ibland. Sådana där kvällar då man stannar upp, tittar sig omkring, tar en klunk vin och tänker "Känner jag någon här inne?", Svar = Nej. Nu kör vi.

Home

Error error error. Usch så pinsamt. Jag har intervjuat far rar och mor min nu angående deras första träff. Det var nämligen helt fel det där jag skrev om att de träffades på Cypern första gången för mamma var där med sitt jobb. Det hade jag fått helt om bakfoten eller så tyckte jag bara det var romantiskt så jag hittade på det. I alla fall så var far rar hemma från Cypern under en vinter för att resa runt i långa landet falukorv för att berätta om Cypern och få resebyråer att få fler kunder att välja den ön som resemål. Det bar av till björkarnas stad där mor min jobbade på fritidsresor. Far rar entrade kontoret och hälsade på alla. La extra mycket till mor min, kunde inte sluta tänka på henne. "Åh så trevlig, åh så snygg" Typ så tänkte han. Far rar frågade en manlig kollega till mamma om hon var ledig. Icke sade nicke, hon var ju förlovad. "Skit." Tänkte far rar men det kunde han ju inte göra så mycket åt. Så han reste tillbaka till ön. Glömde dock aldrig bort kvinnan med det långa lockiga bruna håret. Ett år senare slutade han som reseledare och tog ett jobb för huvudkontoret i Stockholm och gjorde samma jobb som tidigare, så han fick återse sin drömkvinna. Manlig kollega hintar om att förlovningen är bruten. Med glödande hopp bjöd far rar ut mor min på en fika. Mamma som aldrig varit bangen för att få lite action kysste honom för första gången då. Far rar åkte tillbaka till Stockholm och började telefonflirta med mor. Men vinken gick inte fram, alla på hennes jobb försökte få henne att förstå men enligt mor så fanns det ju ingen logik i hans flirtande. Liksom, "vad vill en reseledar-player med en bondtölp som mig? Han kan ju få vem han vill". Men ack så fel hon hade, far rar såg ju bara hon. Några månader senare fick han i uppdrag att göra ett jippo på simhallen i Umeå och äntligen fick de träffas igen. Ingen action vid första anblick, ganska vänskaplig nivå hela dagen men när jippot var klart gick alla inblandade ut och firade en lyckad kväll, mamma och pappa hamnade i sängen och sen den kvällen har de varit oskiljaktiga.
Det var far rar som tog med mor min till Cypern, så ursäkta misstaget där, men erkänn att det hade varit coolare om de hade träffats så!
Om de skulle göras en film om dem skulle den heta How i met my wife och huvudrollen skulle vara Far rar och den skulle spelas av;
En ung Ed Harris.
Den kvinnliga birollen skulle självfallet vara mor min och hon skulle spelas av;
Julia Roberts under Pretty Woman eran.
-
Alla anekdoter är äkta.
Val av filmtitel och skådespelare valdes av de äkta makarna Far rar och Mor min.

Sexual Healing

Om jag får säga det själv så överträffade jag mig själv igår. Det tråkiga är att jag inte får någon uppskattning. Jag cravar kommentarer. Jag kommenterar nästan aldrig inlägg själv men ibland skulle det va trevligt med ett litet ord här eller där. Känn inget tvång men friendship over om du inte kommenterar efter du läst det här.
-
Dagens höjdpunkt måste ju ha varit när jag hittade denna manipulerade bild på självaste Petter Northug.
Först när jag såg den tänkte jag, men fyfarao vad äcklig han är. Fick en liten tår i ögat för min minicrush på honom försvann på två röda. Men sen när jag såg att det inte var han kunde jag slappna av och skratta. Fytusan vad äckligt med så mycket hår. Alltså, jag gillar lite hår men herregud, du behöver inte odla en egen vinterpäls.
Sen blev jag ju tvungen att leta upp en het bild på pöjken så då hittade jag den här.
Herregud, dreggelhaklapp på! Ser ni kroppen på människan? Jag som borde va van att se vältränade överkroppar blir helt knäsvag av det här. Så groteskt perfekt. Är det bara jag eller förstörs hela alltet av att hans flickvän står där och typ ler?

Something right

Jag tänkte dra några rader om två personer som satt mig till världen. Hur allt började kan jag inte svara på för det går inte att lista ut vem av dem som har den sanna versionen, de förtäljer nämligen två olika! Ha, spännande, eller hur? Jag kanske återkommer om det.
-
Kan börja med den äldre. Far rar. Han föddes i en stad ungefär 13mil härifrån. Där växte han upp, fick en fin barndom. Lite skadad är han kanske från söndagsmiddagarna de åt. Men det är sånt man får ta. Han gjorde lumpen. Förbättrade versionen för sina döttrar om att han var coola soldaten när det i själva verket visade sig att han fick ett pappersarbete på grund av sin extrema allergi(?). Sen sökte han jobb som reseledare, 20 bast. Fick jobbet, åkte till Gran Canaria. Ägde skiten ur konkurrensen och fick lyxjobb i Kitzbühl. Där lurade de norrmän och kom med rekvisita till inspelningen av Sällskapsresan. Less på snö och kyla sökte han plats på Cypern, fick jobbet och blev reseledarchef. Härmed börjar hans karriär som chef. Var modell(?) för resekataloger och kallades guldlock eller Tavis. Några år på den underbara ön gjorde att han tillslut träffade Mor min.
-
Mamma föddes ett år efter pappa i en liten by cirka 15mil härifrån. Växte upp lite som barnen i bullerbyn. Här började även det extrema sportintresset. Fick en minikarriär som byns bäste simmare. Fick vara med i den lokala tidningen med käre Mormor för sin utmärkta sportinsats. Flyttade in till samma stad som far rar för att gå gymnasiet. Läste först på en skola men tyckte det var alldeles för lite pojkar där för att det ens skulle vara värt. Bytte till större skola med fler korvar än bröd. Märk väl att tidigare nämnd skola var den skola far rar gick på. Gick ut skolan och flyttade hit. Levde på buljongvatten och knäckebröd för att ha råd att köpa nya festkläder till helgerna. Levde livet i "storstan" och hade långt lockigt hår(?). Förlovade sig med "okänd" kille som hon känt hela livet. Fick jobb på samma resebyrå som far rar var reseledare för. Jobbade med att sälja resor och "testa" resemål. Åkte till St. Petersburg i propellerplan och utvecklade flygrädsla. Åkte till L.A och utvecklade en förkärlek till Kalifornien och Rodeo Drive. Åkte till Cypern och utvecklade en livslång kärlek till ön. Även första träffen med blivande maken.
-
Schlut. Nu kan jag inte skriva mer, för hur det blev sen är fortfarande oklart.
PS - (?) betyder sjuk förvirring från mitt håll. Det betyder alltså inte att det inte är sant, för allt är sant..

I am not a robot

Hahahahahahahahahahhahahahahahhahaha.. Ont i magen och tårar i ögonen, vi skippar det va?
Jag trivs bättre här där jag kan sitta för mig själv och lukta på blommorna.
Sanningen = Allt ovanstående är bullshit

Save it for someone who cares

Fannybunny heter jag och jag är så go å glad....
Hela livet har man levt med den underbara sången. Och följande;
"Vad heter du?"
"Fanny."
"Stavar du med y eller ie?"
Ja alltså, jag känner noll människor som stavar ie men det är fortfarande en relativt vanlig fråga till Fannysar runt om i världen. Typ som Jenny, eller Jennie.
Den skönaste måste ju ändå vara utomlands.
"Whats your name?"
"Fanny."
"Oh your so funny Fanny, hahahhahaha."
Obekvämt skrattande från min sida. Det slår aldrig fel.
Ah, jag kom på det bästa med att heta Fanny. På engelska blir Fanny vagina, eller snarare fitta. Allt började med en erotiskt film vid namn Fannys hill. Tack för den universum. Men sen är Fanny också ett viktorianskt namn i England. Känns ju lite roligt ändå, eftersom det är där Fanny används som ett fult ord som mest. Tänk en liten fin adlig dam hälsandes på någon yngre generation, helst en pojk, fatta vad svårt han ska ha att hålla sig för skratt.
Jag har fått meddelanden på facebook av helt okända britter som skrivit "Do you know your name means pussy?". Ehm, ja?
En dag berättade mamma att hon hatade sitt namn när hon var liten. Jag sa bara:
"Men du slapp i alla fall heta vagina på engelska."
Sen brast hon ut i gapskratt och sa:
"Jag döpte min unge till vagina."
Mmm, det är jag det.
Sen när jag ändå är i gång kan jag ju fortsätta med att berätta om Fanny pack. Som är engelska för magväska. Tänk humorn i att säga:
"I just put them in my fanny pack."
Jag behöver inte ens anstränga mig för att vara rolig!!

Jag vet vilken dy hon varit i

Jag har ett jobbigt dilemma jag brottas med. Att gå på Umeå Open eller inte. Jobba där ska jag göra. Men om jag ska gå dit som en besökare vet jag inte. Högskoleprovet infaller ju samma helg. Mitt självförtroende är på noll och jag börjar inse hur korkad jag är som tror att jag ska kunna höja mitt resultat den här gången, så varför inte gå på Umeå Open och skita i att anstränga sig inför HP? Men det känns ju onödigt att inte anstränga sig om man nu anmält sig, eller hur? Det var ju bara extremt dumt av mig att inte tänka mer på vilket datum högskoleprovet skulle vara på i år, då hade jag ju sett att det inte skulle gå så bra. Fan! Nä, min framtid är viktigare än Umeå Open. Jag har ju ändå redan sett alla artisterna live... Men livemusik är ju det jag lever för. Gaaaah.
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Musik vs. HP
Det får bli Musik ft. HP
Edward Sharpe and the magnetic zeros - Home
Jag ligger i fosterställning och gråter av lycka, så bra.. SÅ JÄVLA BRA

Criticism as inspiration

AH!! Jag har kommit på vad jag ska bli när jag blir stor. Kritiker. Alltså jag hade värsta uppenbarelsen. Jag är ju för tusan född kritiker. Hela mitt liv har jag kritiserat filmer, musiker, mode och grannar. Klockrent. Ah så skönt det känns nu. Nu kan jag slappna av och äta godis!

The worrying kind

Ja jag vet, jag är väldigt överdrivet ängslig av mig. Det gör att jag aldrig kan göra något impulsivt. Och det gör också att jag har hypokondri. Och att jag verkligen inte klarar av meningen "Det löser sig". Tänk om det inte löser sig? Vad händer då? Jag tänker alltid ungefär tio steg i förväg, drar förhastade slutsatser och bestämmer mig oftast för det tryggaste alternativet om det inte känns riktigt rätt där nere i maggropen. Jag är tidspessimist och brukar nästan alltid infinna mig vid bestämd plats minst tio minuter före bestämd tid. Gäller det flyg, tåg eller bussresor vill jag nog helst vara där en timme innan. Överdrivet? Något.
Vad som fick mig att skriva om det här? Jag och Stig var och såg 127h igår på bio. Den mannen var inget av det jag är. Han var extremt impulsiv, tänkte säkert alltid "Det löser sig" och hade ju knappast någon sorts hypokondri. Hade det varit jag som satt fast i den där klyftan hade jag:
1. Gett upp försöket att ta mig lös efter 10min av total panikslitande-hysterisktgråtande-ångestattack-skrikermighes-försök att komma lös.
2. Blivit extremt paranoid att det var ett rovdjur bakom mig som skulle äta upp mig.
3. Blivit rädd för att få någon konstig sjukdom efter att jag kommit lös. (Om jag tog mig lös).
4. Varit rädd för att spy. (Jag är alltid rädd för att spy)
-
Vill bara konstatera att jag borde söka hjälp hos en psykolog. Så att alla vet så är jag fullt medveten om min mentala ostabilitet, jag försöker inte låtsas något annat!
Ganska skönt att inte sitta fast va?

Crazy

Sitter och lyssnar på Britney Spears..... 
Nu är äntligen ordningen i världen återställd... efter månader av förvirrat tillstånd med helt sinnesjukt konstigt beteende från mitt håll har jag till slut hittat tillbaka. Frågan jag ställt mig är, hur i h-vete tillät alla mig göra så här? Liksom, ljuger alla? Jag vet att jag själv ljuger ibland när frågan känns lite för privat eller ifall det helt enkelt bara är onödigt att berätta sanningen typ; "Är den här tröjan fin, jag köpte den idag?" I huvudet "nej för fan, ser förjävligt ut" och ut kommer "Ja men absolut, jättefin." Och kom inte och säg att jag är taskig nu, för vem här kan ärligt säga att de aldrig gjort så? HA, jag visste det. Ingen. I alla fall, tillbaka till ämnet, HUR KUNDE NI??? Det här var ju frågan om liv eller död. Liten överdrift. Nästa gång jag frågar, "Tror du jag skulle passa i rött hår?" svarar ni "Nej för i helvete, du kommer ångra ihjäl dig." Okej?
Då så, då har vi skakat hand på det!!
Men alltså, det är ju lite ljug i det påståendet också, för jag passar visst i rött hår! Jag är egentligen värsta kameleonten, jag passar i alla hårfärger, det är faktiskt sant, för jag har haft alla! (Normala alltså, aldrig blått, grönt osv). Men det var ju egentligen inte grejen, att jag skulle passa i det, (för det vet vi allihopa att det skulle jag göra) det var mer bara, att jag skulle ångra ihjäl mig. För det visste ni allihopa att jag skulle göra va? Jag är besviken!
Tur då att min frisör är värsta Barney och svarar när jag säger - Jag vet att det är omöjligt att bli blond efter att man färgat rött hår men jag kan väl bli brun då, eller?
Frisör svarar - Challenge excepted!!
Jag lovar, varje gång hon hör ordet omöjligt kan hon inte stå emot frestelsen att motbevisa, och det tackar jag henne för. Inte för att jag är nöjd med min grårosablonda färg som jag vid detta nu bär upp med bravur, men för att hon i alla fall försökte och jag slapp betala för jag ska komma tillbaka och göra det fint blont nästa vecka.
Tack till Malin på Umeås bästa frisörsalong Studio 88.
Från ovanstående färg till nedanstående färg
PS: Förlåt för att jag sa att det var fult!

Curly boys law

Idag har jag och Stig rest land och rike runt, eller nu blev det lite saltat (notera, inget attiskt salt), men i alla fall Umeå kommun runt. Vi har nämligen satt upp affischer inför den kommande årliga festivalen, Umeå Open. Jag känner taggen. Det blev en ca 5 timmar lång roadtrip med en diameter på så långt som det är mellan Hörnefors och Sävar. Extremt långt med andra ord. Det var roligt, till att börja med. Men sen blev det allt mer frustrerande att gå in och ut ur bilen. Men vi gav oss inte, vi satte upp affischer på alla ställen jag hade som krav. Klapp på axeln!
-
Vi gjorde en rolig upptäckt när vi var i Sävar, nämligen den här;
Det är en reklam för Liljaskolan....
Det här är vad jag ser;
"Hej vi söker dig som gillar motorer, djur eller blommor och har ariskt blod rinnande i dina ådror.
Din undertecknade; Rektor Adolf Hitlerson".
Nej men usch vad hemsk hon är, tänker ni nu men, det enda som gjorde att jag reagerade var ju att båda ungdomarna på bilden var blonda och blåögda. För kanske tjugo år sen hade man inte ens reagerat över en reklam med endast svenska ungdomar på bilden eftersom man inte hade kommit på hur folk kunde tolka det som diskriminerade då. Men nu tjugo år senare när det finns en från varje "ras" med på varenda reklam reagerar man istället på när det INTE är så. Hemskt egentligen. Vad spelar det för roll? Jag tror knappast de som gjorde den här reklamen menade att diskriminera någon, det bara blev för de såg glada och fina ut tillsammans.
Känner mig lite smått less på hur mycket man måste anstränga sig för att inte låta diskriminerande mot vare sig andra folkgrupper, andra religioner, det andra könet eller åldersskillnader. HERREGUD vad finkänsliga alla blev så plötsligt. Ta det lugnt, man kan inte alltid tillfredsställa alla!!

Your fake name is good enough for me

Tiden bara rusar förbi, jag har tänkt och jag har tänkt. Tror det får bli ett till inlägg om min granne. Ni vet han som är snötokig och skottar för att hålla gården fri från snön? VAKNA MÄNNISKA, du bor i SVERIGE. Ungefär det där vill jag skrika till honom. Men jag tror faktiskt inte jag kommer få ett svar på det. Han kommer titta slött på mig och sen fortsätta slita med snöskottningen. I alla fall, så har dennes familj för sig en massa tokiga saker hela tiden. Till exempel så använder de reflexvästar. Och det är ju jättebra, verkligen. Men, jag vettefan om det är så nödvändigt att ha på sig en reflexväst för att hämta posten på morgonen. Japp, ni läste rätt. De har på sig reflexvästen varje gång de lämnar huset när det är mörkt. Oavsett hur långt de ska.
-
De senaste dagarna har jag hittat en ny hobby. Att skapa exceptionellt bra spellistor på min iPod. Det är extremt roligt. Sen blir jag så förbannat nöjd också med dem. Så då gör jag en till och en till och en till.. Snart består hela min iPod av exceptionellt bra spellistor med annorlunda namn. Det är nästan det roligaste med hela grejen, att döpa dem till något annorlunda. Istället för att de ska heta typ, rock, punk, indie osv så heter de istället något annat så man får lista ut själv vad det är för genre. Jättespännande.
Kurt...

For weirdos only

Sitter och lyssnar på douster och drömmer mig bort till en förjävla cool modevisning som bara finns i mitt huvud. Kanske ska börja jobba som modevisningsplanerare, vad nu det är. Skulle vara extremt roligt att jobba med något som har med event att göra, gärna med musik inblandat. Tror det blir en tripp ner till hufvudstaden snart igen, för en kurs.
Det är min dag i dag - Så jag är på great humör.
Jag cyklar. Varje dag, vanligtvis. Till jobbet, till stan eller till något annat spännande. Det har varit kallt och äckligt falukorvslandväder på senaste tiden så min växel har slutat fungera. Såklart stannade den på tyngsta växeln. Det betyder att jag måste cykla i snö och halka med en förbannat tung växel och samtidigt försöka ta mig framåt i förhållandvis hög fart. (Eftersom jag nästan alltid är sen). Det resulterar i en äcklig och svettig och förbannad Fanny. Det är också skitkul när ens far rar frågar "Men varför växlar du inte bara ner?". "FÖR DET GÅR INTE FATTAR DU INTE TRÖG." Det är ungefär så där fjortis jag låter när jag skiner som en solstråle.
Nej men seriöst. Jag är på bra humör.

Gubben i lådan

Vad vore inte en helg i Stockholm om inte alldeles, alldeles...crazy?
Började bra med en försening till flyget så jag fick skämmas och komma in sist i planet medan alla sura affärsgubbar satt och väntade på mig och sen efter all stress från det kände jag mig som en förvirrad fågelunge som ramlat ur boet när jag kom till Stockholm city. Jag ser ju Stockholm som hemma. Jag brukar aldrig känna mig desorienterad där. Otrevlig känsla.
Vi tog oss till Östermalm och lägenheten, tittade i trappuppgången efter vilken våning det var på. 3. Tar den absolut äldsta, trängsta och läskigaste hissen någonsin upp. Tittar på namnen, alla dörrar har namn utom en. Försöker få upp dörren. Försöker få upp dörren. Börjar bli orolig att det är fel dörr. Nämen? Öppnades den inte lite nu? Nej. Försöker få upp dörren. Ringer pappa i förtvivlan. "Dörren går inte upp? Ska det vara såhär svårt?" - "Nej, lirka bara ska du se att det går bra". Okej. Lirkelirkelirkelelirk. Dörren glider upp. "Shit funkade det?" Rowena = Skräckslagen min. I dörren står en tjej med morgonrock. "Vart ska ni?" "Ehm, till Stenlund." "Okej, det är inte här." Stänger dörren. Vi tittar förskräckt på varandra. Vi hade alltså stått i 20min och försökt få upp fel dörr. Jag dör i skam. Traskar trappan ner för att kolla om jag läst fel. Nej det stod Stenlund våning 3. Hmm.. Går alla våningar och kollar. Våning 4. Tack för den!!!
Bild som inte passar till text. Jag saknade bara drömmen....

Berätta hur du gör

Jag pluggar till högskoleprovet igen. Jag hade svurit att aldrig göra det igen. Men jag måste vara ärlig med mig själv, högskoleprovet var en av de roligaste grejerna jag gjort som haft med utbildning att göra. Så jag tänkte, vadfan, jag gör det igen. Förhoppningsvis med ett bättre resultat. Ibland funderar jag på om det är något fel på mig. Jag tycker det är förbannat roligt att lära mig nya saker, onödiga saker. Min dröm är att vara lika allmänbildad som min farbror. Han är lite som min idol, intellektuellt sett. En gång när han var på besök hos oss bestämde vi oss för att spela trivial pursuit. Jag och Farbror parade ihop oss och slog högsta talet på tärningen så vi fick börja. Jag kan ju bara tillägga att de andra laget inte ens fick börja innan vi hade fått alla tårtbitarna, och lämnat tillbaka dom. Så bra är han. Inte fel på en enda fråga, oavsett kategori. Vilken jävla dröm!
-
Nu kom jag av mig lite, jag skulle berätta om några nya ord jag lärt mig. Det första är rösa. Det betyder att utmärka eller visa en turistled. Nu brukar det ju vara så att när man lär sig nya ord så brukar de fastna bättre om man också lär sig använda dem i meningar. Så jag frågade pappa;
"Har du rösat någon gång?"
Hans svar?
"Va? Rövsaft?"
Det är tydligen svårt att höra skillnad på rösa och rövsaft. Prova ska du se! För jag provade fråga mamma också och hon svarade precis likadant. Fast, det kan ju också vara så att min familj har lite fetisch för rövsaft, så det liksom är det första man tänker på direkt någon börjar ett ord med rö... Vad vet jag?
-
Det andra ordet är attiskt salt. Det första man tänker på är en sorts salt, eller hur? Men, icke sade nicke. Det betyder att dra ett fint skämt, eller att ha en lite udda kvickhet. Hur man nu kan dra ett fint skämt? Det kan ju knappast vara roligt. Alla som känner mig vet ju att om man vill få mig att dra på smilbanden så måste skämtet innehålla något under bältet. Annars är det helt enkelt inte värt. Det har jag ärvt av mamma. När hon fick höra om attiskt salt och vad de betydde sa hon;
"Så kan man inte säga om mig. Snarare att jag har grovt jävla attiskt salt i min mun".
Stockholm imorgon med Rowena. Jag vet vart jag ska dra om jag vill ha tag på lite knark i alla fall.
"JAG VILL KNARKA"
Favoritcitatet, eller hur stig?

RSS 2.0