Satan i gatan

Valborgsmässoafton ikväll.. Ville bara klarlägga det så alla vet.
Är på väg hem till Stig. Ska bli kul att se den klara lägenheten. Fick ju bara se den ostädad och omålad!
Mer än någonsin vill jag fly landet. Mest kanske för att jag är sugen på äventyr men också mycket för att pappa ska till Los Angeles om bara några dagar. Och jag får inte följa med.
-

Like a G6

Jag verkar ha hormoner i överflöd för tillfället. Eller, jag vet inte om jag ska skriva hormoner eller typ, överkänslighet!?! Hittills har jag inte haft något damputbrott men jag gråter för inget. Jag blir ju rädd för mig själv!!
Allt började igår när jag till frukost såg på Biggest Loser, och skratta nu inte åt mig för det programmet kan faktiskt vara väldigt rörande. Just då tänkte jag inte så mycket på det utan satt bara där och lät tårarna rinna lite. Sen direkt efter Biggest Loser började Sjunde himlen. Nu får ni faktiskt skratta.. I alla fall så började jag gråta direkt när Lucy fick ta examen fast hon egentligen inte skulle kunna. Alltså va? Helt ologiskt. Men när jag verkligen började fundera på om nått var fel var när jag såg på Criminal Minds igårkväll. Då handlade det om en autistisk pojke vars föräldrar blev kidnappade. Jag började, helt seriöst, gråta direkt jag såg pojken!!! Han var ungefär det sötaste jag sett, och så var han så sjukt rädd och så kunde han ju inte säga något för han var autistisk. AAAAH hjärtskärande!
Men det är inte över än, i morse såg jag Biggest Loser igen, och IGEN började jag gråta, out of nowhere. Inte normalt.
Något förslag på vad det kan va?
-

Dirtbag

Som jag skrivit tidigare på bloggen är MTV en av mina favoritkanaler på tv. Mest för musikens skull men det finns även vissa program som är riktigt riktigt underhållande, som t.ex. My life as Liz, I used to be fat och Disaster date. Men som sagt, mest för musiken. Men så i morse när jag åt frukost tittade jag lite slött på några videosar som visades, och så plötsligt kom push upp. Och push, för er som inte vet vad det är, är alldeles fräscha nya band/artister som precis fått skivkontrakt osv. Här brukar det mesta vara bra. Så jag hajjade så klart till och tänkte, äntligen något nytt. Efter att sett 1 minut av videon och intervjun med det nya bandet hade jag ont i magen och en stark impuls att slå sönder mina trumhinnor bara för att få slippa oljudet. Alltså, jag är mållös. Så dåliga var de. Ett nytt pojkband vid namn "Big time rush" med låten "Boyfriend". Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Får man göra så här? Är det på riktigt? Är det ett väldigt sent aprilskämt? Snälla, jag vill verkligen att det ska vara det!

Sun Giant

Vilket fruktansvärt überbra väder det är. Wie! Blir så lycklig i själen av en strålande sol. Man vill bara springa runt och leka och vara glad. Ikväll ska vi dessutom äta min favoriträtt. Eller en av dem, jag konstaterade ju faktiskt bara för en dag sedan att jag inte riktigt har en favoriträtt. Så allt är tipp topp här hos mig. Det enda lilla, lilla minuset, är att jag har noll ork att göra något. Som sagt, en bieffekt av att ha all tid i världen. För, även om man på riktigt har all tid i världen, så har man det inte. Poetiskt, eller hur?
-
Idag visade jag dessutom bevis på att jag börjat ta lättare på livet!!
Jag är typ lite lycklig tror jag...

These days

På mitt jobb kan det hända mycket. Egentligen inte. Men man kan råka ut för riktigt dumma frågor ibland. Min favorit är;
"Har ni den här skon i 37?"
De sträcker fram en sko och jag tar den för att kolla i datorn. För säkerhetsskull kollar jag alltid i skon vad det är för storlek. Dra mig baklänges, det var ju en 37:a. Jag lite smått förvirrad;
"Ja, det här är 37:an."
Kunden tittar dumt på mig.
"Ja, men har ni två stycken av den?"
"Självklart"
Sen går jag bak på lagret och undrar om kunden aldrig tidigare köpt skor i Sverige. Om skon står ute i butiken, en högersko, i rätt storlek så finns vänsterskon till 99.9 % säkerhet på lagret. Den där mini mini chansen att den inte finns beror på att ibland så har man helt enkelt tappat bort den! Det händer sällan vill jag lova, inte för att det aldrig hänt. Men väldigt sällan!!!
Den där frågan är väldigt vilseledande också, för jag antar ju att 37:an inte alls fanns i butiken så jag är ju som redan inställd på att säga att den inte finns. Ibland säger jag till och med, utan att kolla i datorn, att alla storlekar står ute. Liksom, vad gör kunden då? Erkänner att han ställt en helt efterbliven fråga och sträcker fram skon med rätt storlek. Jag är på riktigt förvirrad. Kanske råkar man bara ställa fel fråga, man vill egentligen säga;
"Kan jag få prova båda av den här skon?"
För låt oss erkänna, det är ju förbannat lätt att blanda ihop den frågan med;
"Har ni den här skon i 37?"
-

Back & Forth

Jag fick ett påskägg idag så nu behöver jag inte oroa mig över godisätandet över helgen. Så skönt!
-
Jag har ett dilemma att försöka lösa. Att skaffa en tatuering eller inte?!?
Jag älskar tatuering. Små, söta och diskreta saker. Ett fint ord eller noter eller stjärnor. Men det är så fruktansvärt uttjatat med tatueringar att jag tycker det börjar vara hypat. Och det vet vi ju allihopa vad jag tycker om hypade saker. Usch! Irriterande är vad det är. Inte för att jag på något sätt bestämt vad det ska vara eller var den ska sitta. Men fortfarande, hade som känts lite fint att ha en tatuering helt för mig själv. En sådan som inte syns för alla. Men varför måste alla som vandrar denna jord ha en för? Då blir det astråkigt. Coolare att inte ha en. Jag fick i studentpresent av min syster att jag skulle få tatuera mig. Men nu vet jag inte vad jag vill.... Tror det kommer sluta med att jag inte göra det. Frustrerad var namnet.
-
Sjukt sugen.....

Rope

Jag hade tänkt ta mig en löprunda idag men det sket sig för jag har ett blåmärke precis under fotknölen som gör så ont när något rör den att hela foten domnar av. Så jag tog kanske fem, sex eller sju löpsteg innan jag gav upp. Så nu står jag och lagar middagen istället och ska sen dra iväg för att gymma lite. Jag gäspar redan! Det finns väl knappast någon tråkigare träningsform! "Oh hej här står jag och lyfter lite skrot, hehe". Jag vet inte, men jag lovar, jag blir aldrig impad. Mer typ, äcklad!? Far mest bara dit för att jag har blivit så lat på senaste tiden och jag känner att jag verkligen vill komma igång, inte för att gymmet kommer göra mig mer motiverad att ta tag i mitt träningsliv. Kommer snarare göra så jag aldrig mer vill träna. Hmm, snart har jag skrivit mig ur att fara och träna.
-
Vad händer mer då, i mitt fabulösa liv, undrar ni säkert nu. Jo då ska jag berätta. Att jag för första gången i hela mitt långa liv INTE ska fara till fjällen över påsk. Jag har lite så där små kramper i hjärtat för, om jag ska vara ärlig, vad kommer hända med allt godisätande? I fjällen finns det alltid två gigantiska påskägg som är fyllda med godis i fyra dagar. Börjar det ta slut i påskägget, ja då tar vi bara en promenad ner till affären för att köpa mer. Det är godisparadiset! Så nu då? När jag ska vara hemma, vad kommer hända då? För min mamma brukar inte köpa godis om det inte är lördag.. Någon gång kan hon få hjärnsläpp och köpa redan på fredagen, men det är sällan!! Jag är orolig!!! Godis hör ju påsken till. Från skärtorsdag till påskdagen ska det va.
-
Vet ni vad? Jag tror ni sitter där och läser det här och tänker, men vad fan, varför köper inte kvinnan godiset själv? Eller hur? Ah, precis. Så då ska jag berätta för er att jag inte VILL köpa det själv. Då förstörs ju påsken ännu mer. Liksom ska JAG måste traska iväg till affären och köpa mig ett eget påskägg?? Aldrig! Då får det hellre va.

Balls to the wall

Alltså jag kan ju aldrig sluta förvånas över min mamma. Hon är på riktigt den absolut mest klockrena människa jag känner. Jag vill vara som henne!! Jag ska dra ett till citat bara för att... och det här hände alldeles för kanske två minuter sedan. Vi sitter och pratar om en pojke som vi vet brukar doppa sitt i det mesta som rör sig och så utbrister hon, helt utan förvarning;
"I have fucked you, you, you and you but not you but you can come now if you want too"
Inte bara är självaste meningen extremt rolig utan också slår hon till och pratar på ENGELSKA. Det här är kvinnan som påstår sig inte kunna ett ord på engelska OCH som titt som tätt slänger ur sig att "om man nu bor i Sverige så ska man väl prata svenska".
-
Jag älskar dig så sjukt mycket mamma!!

Rejection role

HA! Jag har kommit på det, vilken känsla det är. Jag känner frustration.

I should have known

Jag vet inte riktigt.. Jag tror jag är på dåligt humör, typ irriterad på mig själv eller något. Allt är bara jobbigt för tillfället. Väldigt, väldigt jobbigt. Jag får extremt lite gjort. Förlåt!!
-

African child

Tiden då jag aldrig mer vill ha smink på mig är kommen.
Tiden då jag längtar efter att få simma under vatten med ögonen öppna utan vattenglasögon på mig är kommen.
Tiden då jag önskar att jag kunde plocka ut mina ögon ur deras hålor och riva dem mot sandpapper är kommen.
Pollen.

Furry walls

Jag har väntat på inspiration så att jag skulle kunna komma tillbaka från ett längre uppehåll med ett inlägg som skulle få er att tappa hakan och aldrig, aldrig mer vilja läsa en annan blogg för att ni plötsligt insåg att det inte ens är värt när ändå fabulousfay.blogg.se har allt. Men det här med inspiration är inte riktigt min grej. Så det sket sig!
-
Jag har varit i Norge för första gången i mitt liv. Jag har alltid älskat Norge. Tror att det beror på att norska är världens sötaste språk. Tyvärr blev jag lite besviken eftersom jag inte pratade så värst mycket med någon norsk. Måste säga att Cypern är ett mer norsktätt land än självaste Norge. Det var hur som helst supertrevligt! Vädret var mycket bra, men inte för bra för jag har ingen pandabränna. Phew på den.
Känns töntigt att sitta och skriva om Norge nu eftersom jag kom hem för typ fyra dagar sen, men jag har inget annat spännande att berätta. Jag avslutar töntigheterna här och bjuder på lite bilder istället..
-
-
-
-
-
-
-

Cold beer

Slalomglasögon måste vara ungefär det fulaste och tråkigaste man kan köpa. Jag stod och glodde på några idag inne på Stale och kände att, nej jag orkar fan inte prova ut ett par idag bara för att jag ska till Trysil i morgon och kommer skämmas ihjäl över mina nuvarande. Och det mina vänner är ungefär det absolut starkaste beviset på att det inte finns något som är så tråkigt och så fult som slalomglasögon. Och nu sitter ni säkert där och läser det här och tänker, men varför använder hon ens dem då? Då ska jag berätta för er att jag måste faktiskt använde dem för jag har något fel på mina ögon. En odiagnostiserad sjukdom som gör att jag blir blind när det är ljust ute. Sen om det blåser blir det extra jobbigt för då börjar det rinna tårar också, men det gör det ju för de flesta. Det är inget skämt heller, att jag är ljuskänslig. Jag kan fan inte vistas ute utan solglasögon när solen är framme. Om jag gör det så minskar min synförmåga med ungefär 90% vilket kan resultera i otroligt pinsamma situationer. Så nu kanske ni sitter där och tänker, ja men då kan hon ju använda vanliga solglasögonen om slalomglasögon är så himla fult. Och ja, det hade jag kunnat göra om det nu inte vore så att när man åker nedför i en slalombacke så blåser det ju automatiskt av farten, så då är vi tillbaka till problemet att mina ögon tåras när det blåser, vilket vanliga solglasögon inte skyddar mot, blåst alltså. Så då måste jag ha stora, feta och fula slalomglasögon på mig. Jag är en väldigt komisk syn i backen!! Kanske ska be Petra ta ett bevis så ni kan få er ett gott skratt någon dag.
-

Om Gud vill och vädret tillåter

Vad är lycka?
Extremt öppen, stor och filosofisk fråga.
Vad är meningen med livet?
Groteskt stor fråga.
Ibland är det bara de små sakerna som gör att livet känns exceptionellt bra, när lyckan glimmar till i hjärtat och man känner sig så jävla långt ifrån leverpastej att man har glömt bort hur det faktiskt kändes.
En fika på schmäck med Rowena och en kanna med mörkrostat kaffe var det enda som behövdes. Jag hade kaffedarr i timmar efteråt men det var det värt. I alla fall för tre timmar av icke existerande leverpastej.
-

Millions

Jag vet inte hur många det är som läser min blogg som verkligen förstår hur mycket jag älskar musik. Jag tycker på riktigt synd om döva. Jag tycker på riktigt synd om folk som inte förstår det stora i musik.
Känslan när man ser ett band spela live är obeskrivlig. Oavsett om jag har hört bandet förut eller inte. Det spelar heller inte så där överdrivet stor roll ifall de är bra eller inte, bara de spelar bra och sätter upp en snygg show. Det spelar heller inte så där överdrivet stor roll ifall jag står mitt i publikhavet eller sitter högst upp på en stol och spelar ett spel på mobilen samtidigt, bara de spelar bra och sätter upp en snygg show. Umeå Open är en otroligt mysig festival. Umeå Opens arrangörer är otroligt mysiga människor. Oavsett om de har koll eller inte. Oavsett om man är blindtarmen på festivalen eller inte.
-
Foto: Oskar Sandström vk.se

RSS 2.0