The blue academy song

Nu är Blue Academy över och jag är officiellt anställd av fritidsresor. Känns helt galet. Har dessutom flyttat till Mallorca, närmare bestämt Port de Alcúdia. Bor i en mycket färgglad lägenhet med två danskar. Kommer bli expert på danska!
-
Den här veckan kommer vi studera Mallorca och hur vi jobbar här så jag kommer inte ha tid för datorn, tror jag. Dessutom har vi inget internet i lägenheterna så vi måste sitta på internetcafé, men det funkar det med.
-
Nu måste vi springa iväg och storhandla, har ingen mat i lägenheten.

Barn från rödastan

Hejhopp gummi.. anka
-
Skriver i brist på annat att göra. Vi sitter ett gäng i lobbyn på hotellet och nördar oss vid datorerna, försöker få uppdateringar från hemstäder och försöker helt enkelt bara förstå oss på facebook, typ sådana där komplicerade saker som att skicka vänförfrågningar. Det är svårare än ni tror, lovar!
-
I förrgår drog nästan hela gänget in till Ayia Napa för fest. Vi hyrde gemensam buss och hade superdupertrevligt. Blev dock en tidig natt för vi höll på att somna ungefär där vid 1 tiden. Känns bra att jag ska till Mallorca också eftersom det är en av de destinationer där det festas mest inom företaget, passar mig som fisken i vattnet.
-
Igår var vi lediga fram till 20.30 så ni kan ju gissa vad vi gjorde hela dagen. Ja men precis, solade och badade. Därav min extremt passande rubrik eftersom alla ser ut som tomater idag. Av någon anledning är vi ändå alla övertrötta idag. Så denna dagen har varit väldigt väldigt seg. Började morgonen med vattengympa. Kallt som in i h-vete och irriterande för jag fick inte doppa min tbc-arm. Sen go´frukost och lektioner hela dagen låång. Nu precis har vi fått i uppgift att styra ihop ett "Welcome meeting" som vi ska hålla på onsdag. Taggad! Kommer bli sjukt kul.
-
Imorgon väntar bus excursion så det blir knapring av åksjuketabletter och halsning av vatten hela dagen lång. Ska också bli spännande!
-
Nu väntar eftermiddagsdoppet. Håller på att brinna upp!

Hide away

Okej, första uppdateringen! Det tog ett tag men herrejesus vad segt internet är. Bryter ihop lite. Vill ju kunna göra små och snabba uppdateringen, men icke! Måste ha minst 30min på mig annars hinner jag inte. Nu har vi iallafall en paus på 3h så det är lugnt.
-
Where to start... Anlände på Arlanda i måndags klockan två med Jenny. Började resan bra med att hennes väska inte kom på bagagebandet så vi hade lite panik där i kanske 15-20min innan väskan plötsligt dök upp med Åre-väskorna. Skönt i alla fall. Vi åt och sen checkade vi in till flyget. Upptäckte att man inte fick sitta med någon annan, PANIK. Satt och åt inne på terminal 5 och jagade upp varandra om att flyget skulle krascha eller att det skulle vara hur turbulent som helst. Väldigt roligt. Gjorde bra intryck på de vi träffade i gaten sen när jag började gråta. Sjukt kul. I alla fall så gick flyget bra, lugn flygning med blixtrar utanför fönstret!! Anlände till hotellet klockan 02.00 ungefär. Trodde vi skulle få bo med varandra men icket, istället skulle vi smyga in i rum där det redan sov folk. Jag bodde på tredje våningen och var tvungen att släpa upp min enormt tunga väska mitt i natten. Svett. Öppnade dörren och mötte min rumskompis. Elin från Småland.
-
Dag 1 då. Mötte alla i konferensen på Nausicaa, 48 pers totalt. 3 ledare, en svensk, en finsk och en dansk. 45 nya guider. Det första vi gjorde var såklart att stå inför alla och presentera oss på engelska. Sjukt roligt. Sen hade vi en massa, massa information och grejer. Sen hade vi Blue Spirit övningar som typ byggde på tillit och sånt. Mycket trevligt och många glada skratt. På kvällen bjöds vi på mat av hotellet. Mycket god mat och massa bra underhållning. Ni kanske upptäcker nu att jag inte skriver i så mycket detaljer men det är för att isåfall skulle detta bli universums längsta inlägg.
-
Dag 2. Blue Spirit hela dagen. Grupparbeten och pyssel. Det var dock en mycket kort dag så jag och Julia tog en promenad till Lidl där vi handlade luncher så vi inte ska bli ruinerade här borta. Sen på kvällen for vi några stycken och åt middag på en restaurang och så såg vi film innan vi sov. Mycket trevlig dag.
-
Dag 3. Idag med andra ord. Började dagen med aerobics ute i solen, helt galet roligt och en mycket bra start på dagen. Sen åt vi fetfrukosten och så sen gick vi till konferensen. Vi blev indelade i två grupper där min grupp först fick hur mycket information som helst om fritidsresor och hur allt fungerar. De olika positionerna osv. Blev jättejättetaggad på att börja jobba nu. På lunchen åt vi nudlar och sen sprang alla ut och solade i ungefär 1h. På eftermiddagen åkte vi till Guide Online centret som finns här på Cypern och kollade hur man jobbade där osv. Det var väldigt skönt att få se det för många har känt sig mindre taggade på att jobba som det inklusive jag men efter man fått mer info så känns det ju verkligen inte som om livet kommer gå under. Dock vill jag helst vara Gues Relations eller Service Guide. Efter besöket på Guide Online så åkte vi tillbaka till konferensen för att ha ett prov i allmänbildning, fråga mig inte varför för jag vet inte. Sen fick vi info om ECPAT och om den organisationen osv. Väldigt intressant. Nu har vi paus men 19.15 ska vi gå guidad tur på hotellet för att se hur Blue Village fungerar.
-
Till er stora glädje kan jag meddela att vädret inte alls är så himla bra. Det blåser väldigt, väldigt kallt och det är ganska molnigt. Men ingen stress direkt, jag ska ju inte hem!
-

Just another summer

Så, nu skriver jag väl mitt sista inlägg på svensk mark på ett tag. Känns... Jag vet faktiskt inte. Känns overkligt fortfarande, fast min väska är packad och jag bara väntar på att åka iväg till flyget! Jag mår lite illa faktiskt. Har sovit ganska dåligt och är så nervös att jag skakar om fingrarna just nu. Herregud!!!
-
Näe, positiva tankar ska det va! Kommer ha strålande sol och 22 grader imorn när jag vaknar upp, känns förbenat skönt! Ha det gött hemma i fina Umeå, vi ses när vi ses!
-

Faker

Idag har det varit übertaggade meddelanden som sprutats ut på facebookgruppen. Jag tror alla har fått veta vart de ska få jobba i sommar. Känns helt galet skönt just nu! Vi är fyra stycken som har samma destination, och hur liten är inte världen när jag märker att jag känner ena tjejens kusin!!! Fyfan vad taggad jag blev just nu.
-
Igår träffade jag världens bästa Nina för lite mys och snack. Känns alltid så himla konstigt att vi aldrig är med varandra oftare.. Och så nu ska jag flytta så nu skiter sig ju det ännu mer. Jag ska bli bättre på att höra av mig, promise!
-
Jag vill packa klart min väska men jag kan inte packa ner mina träningsskor för jag tror att jag kommer vilja använda dem snart. Äsch, vem försöker jag lura. Det var alldeles för länge sen jag tränade nu. Host, igår.
-

Innan jag kände dig

Igår vet jag att jag hade ett riktigt fett inlägg på gång, men det försvann.
I alla fall så kan jag ju meddela att det inte alls känns så fel att jag åker iväg på måndag nu när Umeå bestämt sig för att visa upp sig från sin bästa sida. Not. Får det möjligen vara lite gråare väder?
-
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, jag går mest bara runt och tänker på att jag ska flytta. Packar min väska och funderar över om jag ska ta med mig mina svarta eller gråa converse och om jag har med mig för mycket varma kläder eller för lite. Sånt kan vara svårare än man tror.
-
Jag har i alla fall bestämt mig för att jag tänker försöka uppdatera bloggen så ofta som möjligt när jag är där borta men jag får se hur mycket fritid jag kommer ha och om min fritid ens kommer spenderas inomhus, vilket är väldigt, väldigt tveksamt.
-

Han som tuggar med öppen mun dör

Idag hade jag en halvtimme med hypermode!
.
.
.
.
Jag ska flytta till den Ön!

Ge mig ingen vit skit ge mig afrobeat

Open är över. Det känns helt galet tomt och helt galet skönt. Jobbade 12 timmar i streck både torsdag och fredag. I lördags jobbade jag på skoC i fem timmar, sen tog jag "ledigt" från open i tre timmar och for dit igen på kvällen för att röja runt med Martina och Linda istället för att göra någon nytta. Idag har jag varit där för att städa, dock fanns det inte alls mycket att städa. Mer bara saker att flytta från ett rum till ett annat. Väldigt nödvändigt! Jag har för första gången jobbat ordentligt under en open-festival. Dock körde jag light-versionen utan alkoholintag!
-
Moneybrothers inhopp var kanske festivalens bästa framträdande. Hur underbar är inte människan?? Han blir uppringd klockan 11 på morgonen och får en förfrågan att spela på Open samma kväll och så sägar han ja. Lovehim! Bästa låten var definitivt hans version på Eldkvarns "Full för kärlekens skull". Helt sjukt. Zola Jesus var också förbannat bra. Hon lät exakt som på skivan. Måste erkänna att jag hade mina tvivel men hon levererade nått så galet! Hade rysningar genom hela spelningen. Sen kan jag också meddela att Krunegård var mycket bättre än förväntat, Simian Ghost detsamma. Ett tips vid trötthet - Dansa dig svettig till Slagsmålsklubben! Glasvegas däremot levererade inte. Dom var helt ok, men inte mer.
-
Har massa roliga anekdoter från förvirrade besökare och fulla artister men jag orkar inte mer. Vill bara sova och drömma om ett land som inte är Sverige!
-
Mediokra Glasvegas.
Underbara, älskade Moneybrother.
Simian Ghost.
Tvspelsmusik med SMK!!

RSS 2.0