I´m a 90's bitch!

Har brutit mitt löfte som jag brukar ha varje år.. Jag har lyssnat på julmusik i november! Inte bra, inte bra. Men det gick bara inte. Musiken bara skrek på mig, "lyssna på mig, lyssna på mig". Så då blev det så. Men nu lyssnar jag på så mycket bättre-låtar. Miss Li's version av Magnus Ugglas 1:a gången är helt galet underbar. Jag har ju dock missat alla avsnitt utom Olles och Sylvias dag. Får ta tag i det och se på tv4 play. 
-
Jag har ju tappat otroligt mycket av mitt musikintresse nu när jag varit borta. Eller, intresset är kvar. Men tiden har aldrig funnits. Så i sex månader lyssnade jag i princip på exakt samma musik, förutom då någon hade varit hemma på semester och hunnit höra någon ny release. Jag hade typ dampanfall ibland och önskade så himla mycket att spotify skulle fungera. Men icket. Jag har blivit expert på radiomusik och alla mina älskade indieband har försvunnit i bakgrunden. Sånt som händer. Jag citerar Sandra, "Du låtsas bara att du gillar indie, men egentligen slår ditt hjärta för radiomusiken". Nej, Sandra, det gör inte det. Men det kan vara riktigt bra. Älskar tillexempel Alicia Keys nya låt, den där Girl on fire. Underbart cool låt. Rita Ora har också många bra låtar. Herregud, skäms typ lite nu när jag skriver det här. Brukar ju bara lyssna på killar. Nu helt plötsligt har typ nittio procent av all musik jag lyssnar på en kvinnlig sångare. Anyway, här är några låtar som ni kanske inte hör som just nu går varma i mina högtalare;
- I can't make you love me - Bon Iver (Cover på Bonnie Ratts låt, också bra ifall ni vill höra den)
- Ho Hey - The lumineers (har säkert alla hört för den går på radion men still, inte många som vet vilka de är)
- When the sun goes down - Ben Gibbard (Älskar den här låten, sångaren från Death cab for cutie)
- End of the road - Noonie Bao (Ny svensk popsångerska, i die vad bra)
-
Äsch nu kom jag inte på några fler. Kom dock på att jag stör mig på när band blir populära, sådana band som jag lyssnat på länge som inte så många andra lyssnat på och så helt plötsligt slår de igenom stort och alla går runt och nynnar på låten och säger att de är såååå himla bra, och bla bla bla. Undrar ifall någon av dem kan nämna deras debutalbum eller ens sjunga en av deras andra låtar? Va? Va?... 
 

I'm always right

Så, Paris var det va? Ja. Vi åkte dit extremt tidigt på morgonen, eller vi åkte till Stockholm extremt tidigt på morgonen för att sedan vid 10 åka vidare till Frankrike och Paris. Vi landade i ett väldigt, väldigt dimmigt Paris. Vi såg typ inget. Hotellet hade skickat en privat taxi till oss så vi slapp förhandla om priser och grejs, mycket bra. Han försökte guida oss genom staden och pekade ut massor av kända saker, det första vi såg var Sacre Coeur och sedan triumfbågen. Vi skulle ha sett Eiffeltornet också om inte all dimma varit där. Men det gjorde inte så mycket. Väl framme på hotellet gick vi upp till vår svit, och ja, det var en svit. Två sovrum, tre badrum, ett kök, ett vardagsrum och en enorm balkong. Hur fint som helst. Vi bestämde oss i alla fall för att gå direkt ut på stan. Vi bodde jättenära Champs Élysée så vi gick runt lite i butikerna där. Sen vid ungefär tre åt vi en sen lunch och gick tillbaka till hotellet för att slappa lite. Jag sov med andra ord. Ursäkta mig men jag har aldrig någonsin varit så här trött i hela mitt liv. Jag är fan trött hela tiden. Spelar ingen roll om jag sover 12h eller 5h, är lika trött oavsett, så varje gång jag får en chans att sova så tar jag den. 
Okej nu tappade jag tråden... 
-
Ehm, ja, efter ungefär 2h sömn då resten av familjen varit nere i baren och druckit vin så gjorde vi oss iordning för att gå ut och äta och besöka Notre Dame. Kan tillägga att helgen vi var där var vinets helg eller vinets festival i Paris så det fanns väldigt mycket vinprovningar överallt. I alla fall, vi tog en taxi till Notre Dame, som till min stora besvikelse var nersläckt. Hallååå?!?!??!? Så, ja, vi såg inget av den heller. Eller jo, lite. Men jag såg inga av figurerna.... Väldigt tråkigt. Men, vi sket i det och gick vidare till latin-området och letade upp en riktigt fransk restaurang. Den låg på någon bakgata och vi var de enda turisterna där men vi hade otrolig tur för personalen pratade engelska, wihooo!! Så mamma och Frida åt något franskt och jag höll mig till kött. Mmmm, älskar kött. Ehm, ja i alla fall så var det supermysigt.
-
Efter middagen så kände vi att vi ville se Eiffeltornet eftersom vi fortfarande inte sett det så vi började vandra ditåt, vilket visade sig vara extremt mycket längre än vad vi trott. Så ungefär vid början av Champs Élysées fast på andra sidan Seine så gav vi upp. Men så såg jag den där himla strålkastaren som åker runt, runt från Eiffeltornet så då ville jag i alla fall fortsätta gå för det kändes närmare. Så helt plötsligt såg vi det. Ååååh det var huur fint som helst. Jag är världens nörd när det gäller sevärdheter och coola byggnader man sett i typ alla filmer, får alltid gåshud och börjar fota värre än alla Japaner! 
-
Ehm ja.. Det var dag 1.. Jag skriver alldeles för mycket och detaljerat. Meeeeeen, kan skriva en kortis om dag 2 istället, som en kompensation...
-
Vaknade 8, åt frukost (ja croissant), tog tunnelbanan till Montmartre och Sacre Coeur, gick därifrån till Lafayette köpcentret, därifrån till Louvren och från Louvren till Eiffeltornet. Vid det här laget var vi så trötta att vi alla typ grät blod. Tog taxi från Eiffeltornet till Champs Élysées där vi fikade på Starbucks, sen shoppade vi. Sen springer vi tillbaka till hotellet för att byta om för vi skulle till fotbollsmatchen mellan Paris Saint-Germain mot Rennes. Det var väldigt coolt att vara på en så stor stadion, har nog inte varit det tidigare. Men fotbollsmatchen i sig var inte så bra. Zlatan fick ju heller inte spela.... Meeeen, bra ändå. Efter det åkte vi tillbaka till Champs Élysées för att äta middag precis vid Triumfbågen. Sen gick vi till hotellet och sooooov. Slutt på dag 2. 
-
Dag tre åkte vi hem!
-
 
 

Paris, je t'aime

Åker till Paris imorgon. Uppdaterar senare!!
Wohoooooooooo

Madness

Det bästa med att va hemma är att jag kan koka mitt egna kaffe och sitta och dricka kopp efter kopp och bara mysa. Men jag måste ju nån gång också ta tag i mitt liv. Så jag ska faktiskt börja jobba på onsdag. Sen på fredag drar jag till Paris. Kände att om jag befinner mig för länge på ett och samma ställe så blir jag uttråkad. Så jag köpte mig en resa till Paris. NOT. Jag är ju som alla vet stenrik och har bara rika vänner så jag och min familj har faktiskt fått den här resan. Mycket vanligt i vårt umgängeskrets att man ger varandra resor i present. 
-
Jag har också börjat leta en utbildning som kan passa mig. Nu måste jag bara klara av matte c. Herregud, är redan nervös. Varför läste jag inte bara den förbannade kursen på gymnasiet????? WHY OH WHYYY. Blir så arg när jag tänker tillbaka på mitt lata jag och hur jag inte alls trodde att jag någonsin skulle behöva matematik c för att komma in på universitetsutbildningar. Blinda obildade jag. Herregud, matematik c behövs ju för fan till 90 procent av alla utbildningar. Bajskrov typ.
-
Men det ska nog lösa sig, först måste jag bara dricka vatten för nu börjar jag få kaffedarr.
 

It takes strength to be gentle and kind

Jaha, så jag är alltså hemma, i Umeå, i kylan. Crazy kallt är det ju! Snö och sånt också. Känns otroligt märkligt att jag faktiskt ska stanna här nu. Någonstans i bakhuvudet så känns det som om jag ska packa ihop väskan igen snart och dra. Tillbaka till Cypern. Meeeen, det ska jag ju inte. 
-
Så nu gör jag mitt allra bästa för att inte bli uttråkad, vilket jag så lätt blir. Det går bra nu i alla fall. Har ju precis kommit hem. Men om jag inte hittar på något inom de närmaste 2 veckorna så kommer jag nog börja längta tillbaka. Så det blir jobbhunting snart. 
-
Ville bara skriva att jag var hemma. Kanske kommer mer skit sen när jag har saker att säga. 

RSS 2.0