Can't you see?

Förlåt om ni inte gillar det här temat jag startat. Men den här videon är rolig för alla. Promise! 
 

I was afraid of pretty boys and starting converstations

Så jag har väl kanske inte varit den som varit den som pratar mycket om politik. Lets face it, jag är inte så jävla insatt i det där så jag vill inte göra bort mig. När jag röstade läste jag på om utbildnings- och migrationspolitiken för att det är sånt jag tycker är viktigt och sen röstade jag utifrån det. Så nu får ni dömma mig hur mycket ni vill. Men det är lite så jag funkar. All cred till folk som orkar läsa på ordentligt och som vet hur saker och ting verkligen fungerar. Men jag vill ändå säga att det finns mycket som kan få mig att koka när jag läser om politik. Det jag syftar på just nu är den sjukt störda politik som finns i USA idag. Fine, fine, USA kanske inte har så mycket att göra med oss som bor här i Sverige men fortfarande. USA är ett land som betyder mycket för hela världen. Så är det bara. Och vad som försigår där i debatter kring pro-life eller pro-choice eller 2nd amendment och gun ownership är TOTALLY FUCKED UP. Nu är jag som sagt inte fullt så insatt som jag kanske borde vara innan jag skriver det här och laddar upp det fullt synligt för vilken människa som helst som får för sig att hitta hit. Men whatever säger jag till det. I min värld är det TOTALLY FUCKED UP att det finns människor som fullt allvarligt tycker att ALLA liv ska räddas, även inkluderat embryon som kommit till av kanske en våldtäkt eller oskyddat sex i en situation där man inte var riktigt kapabel till att göra ett klokt beslut. Dessa människor tycker alltså att ALLA kvinnor som är gravida, oavsett om de vill ha sitt barn eller inte ska MÅSTA föda det för annars är det mord. VA?!?!?!?!?!?!?! Jag kokar över av totalt oförstånd till dessa människors åsikter. Jag ska inte dra ALLA republikaner över en kam, MEN, för att det här ska gå att förstå hur seriöst (stört) det är, så måste jag. Av "The Senate" (alltså högsta huset i USAs regering) så är 43 av 100 senatorer (vad heter det på svenska?) republikaner, och de ökar hela tiden, det här betyder att om 2/3 av alla senatorer skulle rösta FÖR pro-life så skulle varje kvinnas rätt att själv välja försvinna och valet till abort skulle bli olagligt. Det är fan på gränsen. Det här är alltså om ALLA republikaner verkligen va pro-lifers. Det är dom inte. Men alla gånger ett val av president är i full rullning så är republikanernas kandidat pro-lifer. ALLTID. Om denna skulle vinna valet och bli president skulle fler i senaten vara republikaner, alltså pro-lifers, och risken att denna störda lag skulle gå igenom skulle bli ännu större. Jag är fan glad att jag är svensk. 
-
Så till det andra störda. Gun ownership. I the Constitution, det vi kan kalla för USAs "lagbok", finns 10 originala amendments, lagar, om t.ex. mänskliga rättigheter och allmänt sådant som är viktigt för ett land att ha, efter det har 17 amemdments lagt till. Det finns totatl 27, för er som är dåliga på matte. Anyway, en av de tio originella amendments är 2nd amendment där lagen om att få äga vapen tas upp. Det står; "A well regulated militia being necessary to the security of a free state, the right of the people to keep and bear arms shall not be infringed." Den här amendmentet är gammalt. Det skrevs 1791. Det har inte ändrats sen dess. Man får inte ändra amendments, om jag förstått det rätt. Man får dock tolka dem. Så, då tolkas dem. Om och om igen. Republikaner läser det rakt upp och ner, varje människa har rätt att bära vapen. Punkt. Demokrater tolkar lite mer, det står ju faktiskt militia där, betyder inte det att det endast innebär militären? Det borde det göra. Alla jävla vapen som existerar i USA är bara fel. NRA är fel. Läs den här artikeln och kom tillbaka till mig sen och säg ifall människan som skrev är i sitt sinnes fulla bruk? Helt ärligt. Pallar inte. 
-
För jag vill leva, jag vill dö i Norden. 
(Hej nationalistiska Fanny, länge sen sist va?)

And i know, i know

Tack muminmamman för dina väl valda ord om mitt tidigare utbrott mot person X (kan vi kalla hen). Jag håller med. Till hundra procent. Ett jävla bra knep det där med att sätta sig själv i den andras skor. Man får perspektiv på saker då, för ofta är det ju så att ens värld endast kretsar kring en själv och man tror alltid att det man själv gör är vad folk kommer ihåg. Så glömmar man att DERAS värld kretsar ju kring DEM. Osv.. Vet inte om ni hängde med där, men jag mår bättre nu. Kanske till och med tänker vara snäll och glad på Universitetet på torsdag. 
-
Ja nu är det ju så här att jag ska flytta till min allra första egna lägenhet snart. Men innan jag kan göra det måste ju den lägenheten jag just nu befinner mig i fyllas av en annan person. Så, om ni få tappra själar som läser denna sega och inte så snabbt uppdaterande blogg känner någon som är i nöd av en lägenhet så hojta till vettja. Det är redan en person som eventuellt ska ha den, men träffade denna hen idag och hen verkade väldigt osäker. Hen sa till och med att hen var osäker. Så.. Ja, ni förstår vad jag försöker säga. Fortfarande ett andrahandskontrakt som bjuds. 32kvm tror jag det är.. Eller 33... Oklart. Fransk balkong. Eftermiddagssol som jag njuter av för fulla muggar just nu. Finns mycket fina saker att säga om denna lägenhet. Jag kan va en jävla bra säljare också om det behövs. Om ni skickar hit en ambivalent person det vill säga. 
-
Äsch, nu ska jag äta något gott hade jag tänkt. 

Tell everyone you know

Ber än en gång om ursäkt för mitt inlägg igår ifall det verkade brutalt. Det är brutalt.
-
Idag är en jävla fantastisk dag! Känner ni inte? Sommaren är på väg och snart är det sommarlov. Jag har tagit sommarlov redan nu så vi får ju se hur i h-vete jag ska klara mina tre sista tentor. Som tur är, är Amerikansk Realia TUSEN gånger roligare än Brittisk Realia. Man har ju lite koll på staterna om vi säger så. Har precis kommit hem från en löprunda då jag hade chili con carne på väg upp hela tiden och motvinden som kändes som om jag hade en elefant på koppel som inte ville samma håll som jag. Ungefär. Mycket trevligt. Jag har i alla fall kommit igång med någon sorts träning. Känns bra! 
-
Det hände dock en pinsam sak idag, eller det hade kunnat vara ENORMT pinsamt men jag hade tur. Hade tvätt-tid idag klockan 10. Tvättade och slängde sen in kläderna i torktumlarna. 15min innan tiden EFTER min tid skulle gå ut kom jag på att jag inte hämtat mina kläder... Alltså 4h senare. Närmare bestämt 3h efter att min tid gått ut. Jag springer ner och öppnar dörren till tvättstugan i tron om att alla mina kläder skulle ligga utspridda på golvet och att någon skulle skrivit en arg lapp. Alla mina kläder ligger i torktumlarna där jag lämnat dem. Jag skyndar mig och samlar ihop dem och när jag går ut kollar jag på tvätt-tidstavlan. Ingen hade tiden efter mig.. TUUUUUUUUUUUUUUR.
-
Snacka om att vara i andra tankar. Jag är mycket i andra tankar nu för tiden. Koncentrationen ligger på minus 100 ungefär och när jag tänker sätta mig och plugga så sätter jag mig och ser en serie istället. Väldigt effektivt sådär! 
 

Guide me through

Okej. . . Så nu tänkte jag skriva ett väldigt ärligt inlägg här, som eventuellt kommer låta väldigt elakt. Inte eventuellt. Det kommer låta elakt. Men snälla hata mig inte. 
-
Ni vet när man lär känna en ny människa? Och det verkar sjukt bra i början. Ni kommer överens och har roligt och det känns liksom som att det här kan vara en riktigt vän? Mm precis. Så sen börjar den här nya bekantskapet att höra av sig väldigt ofta. Säg, tio gånger om dagen. Sen upptäcker man att man själv börjar störa sig väldigt mycket på det. Man hittar på ursäkter så att man inte kan träffas och man, ja, börjar ta längre och längre tid på sig att svara. Försöker göra så att den andra personer typ fattar utan att man ska måsta säga det rakt ut. "Jag vill inte umgås med dig längre!". Lite fegt kanske. Sen så kommer samvetet in och man börjar tycka att, fan vad elak jag är, så hemsk är ju inte den här personen, jag säger ja nästa gång. Så tar det tio minuter så kommer det en fråga om vi inte ska hänga. Okej då. Så ses ni. Och då händer det. Man känner hur allt i hela kroppen bara kryper och man vill verkligen bara därifrån, allt personen säger låter så sjukt jävla irriterande och all empati och mänsklig ödmjukhet man besitter bara rinner ifrån en och man blir den största bitchen på jorden. Vet ni vad jag menar? Det här har hänt mig. Och nu finns det inget jag kan göra. Varje gång jag träffar den här personen så liksom kokar jag. Det gör fysiskt ont att måsta se personen i ögonen och svara på tilltal och bara vara allmänt trevlig. Varför? Jag känner mig så sjukt elak. Sen blir det ju inte mindre jobbigt av att personen i fråga absolut inte fattar någonting alls och tror att jag har pms eller bara är nere. Det enda jag vill är att typ skrika "MEN DET ÄR JU DU DITT JÄVLA PUCKO SOM GÖR ATT JAG ÄR SÅ HÄR OTREVLIG". Jag vill umgås med dom andra som är där och jag vill skratta och trivas men det går inte för personen i fråga är ju där också, och liksom bara är irriterande. I alla avseenden. Fyfan, hatar mig själv när jag blir så här. Varför kan man inte bara vara ärlig? Jag skulle vilja säga; Jag klarar inte av att umgås med dig längre, sluta försök få mig på bättre humör och rör mig för fan inte. Det är okej att du är här för det kan inte jag styra men sluta sprida runt till alla att jag är på dåligt humör när det är du som är orsaken. Jag vaknar varje morgon och är på riktigt bra humör och sen ser jag dig och allt blir bara så jävla jobbigt. Hejdå!
-
Jag förespråkar alltid ärlighet men ibland är det bara så brutalt och så ologiskt att det kanske är snällare att bara låtsas att man är konstant på dåligt humör? Jag vet inte.. Tycker illa om mig själv för det här men jag måste få utlopp någonstans. Förlåt!
 

But I don't mind

Just nu har jag verkligen lust att vara social. Typ sitta och prata i timmar om allt och inget. Men jag orkar inte ta tag i det och typ ringa någon. Så istället sitter jag här och det liksom kryper i skinnet på mig för jag vet att jag mycket hellre hade umgåtts med någon än att bara klicka runt på internet. Det är ju förövrigt kanske det absolut tråkigaste som finns. Man hittar aldrig något roligt. Funderar starkt på att ta bort mina facebook-appar och tumblr-appen från mobilen. Då lär jag ju minska min internet-tid med kanske 70%. Sitter otroligt sällan vid datorn. Istället blippar jag runt på mobilen och stör mig på hur litet allting är. Herregud. Det absolut första jag gör när jag vaknar är att kolla instagram och facebook. Hur stört är inte det på en skala? Måste sluta. 
-
 

Now is exactly the time

Jag spenderar way to mycket tid på att komma på rubriker...
-
Är det något jag verkligen älskar så är det böcker. Tyvärr så har jag bara perioder under året som jag läser, tex, julen och sommaren. Men sen jag började läsa den här engelska kursen på universitetet så har jag liksom blivit tvingad att läsa. Så jag har lyckats läsa 10 böcker på 10 veckor. Bara sådär. Och nu fortsätter jag och bara matar, och jag älskar det. Läser för det mesta på engelska men läste precis ut Fredrik Backmans bok; En man som heter Ove. Den var helt hjärtskärande bra. Jag grät och skrattade och hade hjärtsnörp och önskade så att den aldrig skulle ta slut. Backman är min gud. Jag önskar att jag var så bra som han är med ord. Att jag kunde förklara bättre och använda mer coola adjektiv. Det kan jag inte. Jag har ett för dåligt svenskt vokabulär. Det ska jag jobba på. 
-
Förlåt, ifall jag varit lite borta härifrån. Jag har varit borta från allt annat också. Min hjärna går på högvarv och jag är nära härdsmälta hela tiden. Jag vill inte gå till skolan längre och jag vill inte göra något alls. Jag vill ha sommar och jag vill ha lediga dagar och sol och värme konstant! Det är vad jag vill. Sen får vi se vad verkligheten ger mig. 
 

RSS 2.0